Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

... αίτηση Μπακατσέλου (ξανά) για το άρθρο 99 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Προστασία»
μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα
ζητά ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος
για την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»!

Μετά την Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε. που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» και η εργοδοσία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να υπαχθεί στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οπως έγινε γνωστό η επιχείρηση κατέθεσε αίτηση προκειμένου να υπαχθεί στο άρθρο 99 ζητώντας μάλιστα να λάβει προσωρινή διαταγή ώστε προστατευθεί από τους πιστωτές της. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν στην αίτηση που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις των εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών.

Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, συμφερόντων Αλέξανδρου Μπακατσέλου, Γιώργου Μπόμπολα (Πήγασος) και Σταύρου Ψυχάρη (ΔΟΛ) φέρεται να έχει τραπεζικό δανεισμό ύψους 15 εκατ. ευρώ τον οποίο είχε ρυθμίσει πρόσφατα λαμβάνοντας μάλιστα νέα χρηματοδότηση! Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της εταιρίας αφήνοντας στη θέση του τον γιο του Βασίλη, ο οποίος είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου για μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Τις τελευταίες ημέρες η εφημερίδα ουσιαστικά έχει αναστείλει την έκδοσή της καθώς η πλειοψηφία των εργαζόμενων βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.

Πάντως στα μέσα Δεκεμβρίου το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε απορρίψει την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που κατέθεσε η εταιρία που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά». Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ο φάκελος που κατέθεσε η εταιρία «Μακεδονική Εκτυπωτική» η οποία στα τέλη του 2013 πήρε επιδότηση ύψους 10,2 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει οφειλές που είχε προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο και τους εργαζόμενους.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου