Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

... όταν η Σοφία έφυγε και η Μαρία δεν πήγε ...

*
Ανάποδες στροφές
***
*

Όποιος θέλει τα πολλά...

Ε ρε γλέντια που θα είχαμε στην ΕΣΗΕΑ. Το ονοματάκι της προέδρου της ΕΣΗΕΑ της κ. Μαρίας Αντωνιάδου ρίχτηκε στο τραπέζι του Μαξίμου και τέθηκε υπόψην του Πρωθυπουργού για να γίνει η Μαρία εκπρόσωπος Τύπου.

Από την περασμένη Παρασκευή η Μαρία της Σιωπής παίδευε την πρόταση που της έγινε για να αναλάβει τη θέση της Σοφίας Βούλτεψη. Δηλαδή η Σοφία θα έφευγε και η Μαρία θα ερχόταν.

Το τί έγινε στην ΕΣΗΕΑ δεν περιγράφεται. Κάπου η ιστορία διέρρευσε και τόσο στο FB όσο και στο twitter άρχισε το κράξιμο. Έλα όμως που η κ. Αντωνιάδου, που με δική της εντολή γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ κάτω από δύο παραγράφους σαν ρήσεις αρχαίων ημών προγόνων και μετά από άνωθεν εντολή σβήστηκε... το ονοματάκι της,  άρχισε να τρέχει και να μην προφταίνει.

Η πρώτες εντολές δόθηκαν από την ίδια την κ. Αντωνιάδου στον γνωστό παρατρεχάμενό της στην ΕΣΗΕΑ,  τον υπάλληλο των 4000 ευρώ. Ανοίχτηκαν αρχεία,  ψάχτηκαν αποφάσεις,  ξεσκονίστηκαν παλιά ντοσιέ για να δουν ποιοί άλλοι πρόεδροι ή αντιπρόεδροι της ΕΣΗΕΑ στο παρελθόν έγιναν υπουργοί Τύπου.

Είναι γνωστό ότι η κ. Αντωνιάδου κατέχει επιτελική θέση στην ηγεσία της "Νέας Δημοκρατίας", κάτι σαν μέλος Κεντρικής Επιτροπής.

Την ίδια στιγμή ο πρώτος της ξάδερφος είναι υφυπουργός της σημερινής Κυβέρνησης, ενώ Μουρούτης και Φαήλος την στηρίζουν με το παραπάνω. Από κοντά οι μεγαλοεκδότες και οι ευλογίες της Εκκλησίας... Αμήν 

Το γνωστό δίδυμο των δικηγόρων που της παρέχουν νομικές συμβουλές,  ο ένας είναι στην Ενωση και ο άλλος σε αδελφό σωματείο, διάβασαν νόμους και νομολογίες για να την ενημερώσουν, ενώ οι ζημώσεις έδιναν και έπαιρναν.

Μάλιστα, όπως ακούσθηκε μέσα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Γραμματείς και Φαρισαίοι την συμβούλεψαν ότι πρέπει να αγοράσει καινούργιο συνολάκι για την ορκομωσία, ενώ ενημερώθηκε και γνωστό κομμωτήριο για την περιποίηση της χαίτης.

Η ίδια άλλωστε το είχε πιστέψει απόλυτα και έκανε τις πρώτες πρόβες και δοκιμές μπροστά στα μικρόφωνα για την πρώτη συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης. Μάλιστα σε όσους της τηλεφωνούσαν - ανάμεσά τους και πολλοί που ήδη της έδιναν τα πρώτα συγχαρητήρια - έλεγε ότι το σκέπτεται σοβαρά γιατί θα είναι... τιμή για την ΕΣΗΕΑ.

Κάποιοι από τους νομικούς της συμβούλους, που τους κόβει περισσότερο, της υπενθύμισαν ότι η υπουργοποίησή της αυτή θα σήμαινε και ταυτόχρονη παραίτηση από τη θέση της προέδρου στην ΕΣΗΕΑ.

Εδώ άρχισαν τα δύσκολα, μια που η Μαρία της Σιωπής τα ήθελε και τα δύο. Κάπου όμως φαίνεται ζορίστηκε, μια που μέλη της παράταξής της άρχισαν να της θυμίζουν το ζόρικο της υπόθεσης,   ενώ της υπέδειξαν και τα προβλήματα που θα υπήρχαν.

Ο έντονος προβληματισμός της Μαρίας ήταν γιατί η Σοφία και όχι εγώ; Ελα ντε, πώς γίνεται αυτό; Το Μαξίμου όμως την πίεζε και έπρεπε να δώσει κάποια απάντηση. Έτσι το πρωί της Κυριακής 4 Ιανουαρίου ελήφθη η μεγάλη απόφαση. Με πόνο ψυχής η κ. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είπε το δικό της όχι και τέλειωσε το γλυκό όνειρο που κράτησε ομολογουμένως πολύ λίγο.

Χρέη εκπροσώπου Τύπου θα εκτελεί ο ΓΓΕνημέρωσης, Στέφανος Αναγνώστου.

Πιρανχας
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου