Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

... Fimi Pack - εξαφάνισαν τις εκτυπωτικές μηχανές ...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*
Fimi Pack
Σφραγίστηκε το εργοστάσιο

Την Παρασκευή 2/01/15 ο σύνδικος που έχει οριστεί σύμφωνα με την πτωχευτική διαδικασία, παρέλαβε από τον εργοδότη κ. Παναγιωτόπουλο τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας και σφράγισε το χώρο του εργοστασίου. Στη διαδικασία αυτή παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου, της Σωματειακής Επιτροπής και ο δικηγόρος του Σωματείου.

Οι μηχανές που διαπιστώθηκε ότι έχουν μείνει στο εργοστάσιο από τη στιγμή που έπαψε η λειτουργία του, είναι ελάχιστες, οι πιο παλιές και με τη μικρότερη αξία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εξαφανίστηκαν όλες οι εκτυπωτικές μηχανές. Ασφαλώς πρέπει να εξεταστεί πιες από τις μηχανές, τα αναλώσιμα, τα γραφεία και τους υπολογιστές που γίνανε καπνός, ανήκαν στις τράπεζες, ή είχαν πουληθεί νωρίτερα από τα ασφαλιστικά μέτρα, όμως σίγουρα υπάρχει μεγάλο ερωτηματικό για το πως το μεγαλύτερο κυτιοποιείο του κλάδου έμεινε με υλικά που χωράνε σε δύο (2) κοντέινερ.

Το Σωματείο και η επιτροπή ζήτησαν από το σύνδικο να δώσει το συντομότερο δυνατό τις απολύσεις των εργαζομένων, ώστε να μπούνε στο ταμείο ανεργίας και να πάρουν το επίδομα αφερεγγυότητας. Παράλληλα, θα δοθεί αναλυτική έκθεση για το τι υλικά υπήρχαν πριν την διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου με βάση την καταγραφή που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα αξιοποιήσουν το νομικό δρόμο, ώστε να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους, αναζητώντας το κάθε τι που μπορεί να εκποιηθεί.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου