Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

... ΣΥΡΙΖΑ - ΕΙΤΗΣΕΕ - Digea ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προετοιμάζονται για σύγκρουση
ΣΥΡΙΖΑ και ΕΙΤΗΣΕΕ

Αρχίζουν να βγαίνουν τα σπαθιά από τα θηκάρια στην κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των σταθμών εθνικής εμβέλειας, όπως εκπροσωπούνται από την ΕΙΤΗΣΕΕ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τη σύμβαση παραχώρησης των ψηφιακών συχνοτήτων στην Digea, καθώς έχει δημιουργήσει μονοπώλιο στην ελληνική αγορά.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού από την ΕΕΤΤ είχε τέτοιους όρους, που απέκλειε τον οποιονδήποτε ανταγωνιστή, ενώ στη συνέχεια δεν τηρήθηκαν οι ημερομηνίες διακοπής του αναλογικού σήματος και έναρξης του ψηφιακού, που αποτελούσαν στοιχεία της διαγωνιστικής διαδικασίας. Παράλληλα, θα αναζητηθούν ευθύνες από τα στελέχη που συνέταξαν τον διαγωνισμό και προχώρησαν στην κατακύρωσή του υπέρ της Digea.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, την κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο Μενέλαος Δασκαλάκης, πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει πολλές φορές το θέμα του χαμηλού τιμήματος παραχώρησης των συχνοτήτων στην Digea, ενώ ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης έθεσε και το θέμα των «δωρεάν» -όπως είπε- αδειών με τις οποίες εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Πρόκειται για ένα γερό «μπρα-ντε-φερ», με τα εθνικής εμβέλειας κανάλια να συμμετέχουν στην προσπάθεια τρομοκράτησης των ψηφοφόρων για να υποστεί εκλογική ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ και να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θέσει θέμα προκήρυξης νέων αδειών για ραδιόφωνο και τηλεόραση, με όρους που θα αποκλείουν σταθμούς οι οποίοι σήμερα δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια, η άλλη πλευρά θα καταγγείλει απόπειρα λογοκρισίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στα χέρια του την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που αναφέρει κατάληψη των δημοσίων συχνοτήτων και καταγγέλλει ως αντισυνταγματικό το καθεστώς της παράτασης των αδειών των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Στις επιθέσεις τις οποίες θα δεχθεί μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ από τους σταθμούς που θα συγκροτούν την πραγματική αντιπολίτευση ελπίζει πως θα απαντήσει μέσω της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου