Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

... Τσαλαπάτης, εφ' όλης της ύλης ...

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

«…Υπουργός με ημερομηνία λήξης
το όραμα της Μαρίας…»

Ανακοίνωση


Σκοτεινό παρασκήνιο και ένας λογαριασμός που εκκρεμεί υπάρχει πίσω από την διπλή πόρτα που έφαγε δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς η Μαρία Αντωνιάδου της ΕΣΗΕΑ. Οι απολύσεις βέβαια συνεχίζονται σαν το χαλάζι.

Σε δύο μεγάλα συγκροτήματα έρχεται τσουνάμι που ανεβαίνει από το Φάληρο. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι μένουν απλήρωτοι, μπαίνει καινούργιο χαράτσι για το 2015 στα μπλοκάκια και ακόμη περιμένουν το δώρο Χριστουγέννων. Το αφεντικό της Ελευθεροτυπίας, πού είχε χαθεί όλο αυτό το διάστημα, για να μην πληρώσει το δώρο Χριστουγέννων, τώρα θέλει να βάλει τον κόσμο σε διαθεσιμότητα για να γλυτώσει και αυτά που οφείλει σε εργαζόμενους και Ταμεία.

Η πλειοψηφία όμως των 6 προθύμων στο ΔΣ της Ένωσης είναι απασχολημένη με τα δικά της.

Έχει πέσει με τα μούτρα για να αυγατίσει τις δουλειές της ή να στήσει πολιτική καριέρα.

Η πρώτη απόπειρα της προέδρου της ΕΣΗΕΑ να είναι υποψήφια στην Κοζάνη για τις βουλευτικές εκλογές, ναυάγησε στα βαθιά νερά του Υπουργείου Μεταφορών.

Η δεύτερη απόπειρα της κυρίας Προέδρου ήταν να γίνει υπουργός Τύπου , για να εμφανίζεται ως δήθεν υπηρεσιακή κυβερνητική εκπρόσωπος στην Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και για να μπορεί να κρατήσει και την καρέκλα της ΕΣΗΕΑ στην περίπτωση που δεν της κάτσουν τα πράγματα Δεξιά. Έπεσε όμως κι αυτή στο κενό.

Φαίνεται όμως ότι το είχε σίγουρο το χαρτοφυλάκιο επειδή δυο μέρες νωρίτερα είχε ειδοποιήσει τους δύο αντιπροέδρους Γιουκάκη και Διόγο να προεδρεύουν μετά τα Φώτα και μέχρι τις εκλογές. Και αυτοί βέβαια με την σειρά δεν μπορεί να μην είχαν συνεννοηθεί με τον Τρίμη και Κατσίμη.

Θα πρέπει όμως επιτέλους να ξεκαθαρίσει την θέση της και η Κουμουνδούρου για τους δικούς της στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που συγκυβερνούν με την παρέα του Μαξίμου.

Εκτός αν αφήνουν το αίνιγμα να λυθεί στις κάλπες.

Η Αντωνιάδου πάντως πούλησε στο Σαμαρά την συνεργασία των τριών του Σύριζα μαζί της, στην ΕΣΗΕΑ.

Αλλά και αυτό, όπως φαίνεται, δεν έπιασε. Το ίδιο και η κουβέντα που ακούσθηκε για να πάρει την καρέκλα υπουργού με ημερομηνία λήξης

- Γιατί δηλαδή μόνο ο Καψής;

Όλο το παιχνίδι είχε στηθεί όπως - όπως, με μια γνωμοδότηση του νεοπροσληφθέντος νομικού συμβούλου της ΕΣΗΕΑ, που προσπάθησε κακήν κακώς να κάνει το Καταστατικό της Ένωσης (άρθρο 9 παρ.10 για το ασυμβίβαστο υπουργών και δημοσιογράφων) λάστιχο για τις ανάγκες διαπλοκής.

Δεν είναι μόνο η καθόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή που παίρνει ο συγκεκριμένος. Είναι ότι έδωσε εξετάσεις με το συμφωνητικό για να νοικιαστεί το καφέ μπαρ, όπως έχει καταγγελθεί στο ΔΣ, με ενοίκιο ψίχουλα. Έτσι νομίζει ότι κλείδωσε την παραμονή του και συνοδεύει την κυρία παντού. Ακριβοπληρώνεται όμως με λεφτά από τις συνδρομές των μελών της Ένωσης, που στην πλειοψηφία τους είναι απλήρωτοι ή άνεργοι.

Το ντιλ για το κυβερνητικό πόστο είχε μπει στα σκαριά από καιρό και μόνο τυχαίο δεν είναι που κάλεσαν τα ΜΑΤ στην ΕΣΗΕΑ για το πανηγύρι που στήθηκε για να παίξει ο Σαμαράς και η κουστωδία του.

Παπούλιας και Σαμαράς όμως φαίνεται ότι δεν αντέχουν και νέα αποδοκιμασία μετά απ αυτήν που εισέπραξαν για τα εγκαίνια της κυβερνητικής φιέστας για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ. Και δεν υπήρξε νέο κυβερνητικό πόστο.

Στις διαβουλεύσεις πάντως ακούγεται ότι έπαιξε ρόλο και ο ταμίας της ΕΣΗΕΑ Κοτταρίδης (από τις προσλήψεις της τελευταίας στιγμής στο ΑΠΕ λίγο πριν τις εκλογές του 2009) του κλίματος Μουρούτη.

Ήταν μάλιστα τόσο απασχολημένος (παράλληλα με τις υποχρεώσεις του σε τέσσερις εργοδότες) που δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με την απόλυση-πρόκληση της δικαστικής συντάκτριας Έρικας Βαλλιάνου από τον ANT1, όπου αυτός καλύπτει Σαμαρά.

Κατσίμη και Διόγος είχαν πέσει με τα μούτρα για να στηθεί ένα ακόμη έργο βιτρίνα κόστους τουλάχιστον 250.000 ευρώ στο κτίριο της οδού Ακαδημίας, με διαδικασία εξπρές.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς είχε προγραμματιστεί το άνοιγμα των προσφορών.

Από δίπλα πάντα σε όλα αυτά το υπηρεσιακό στέλεχος των 4000 ευρώ και βάλε με την κυρία που τον συμπληρώνει, μια και όλο θα πάρουν κάτι και απ’ αυτή την αυτεπιστασία.

Αλλά η κυρία Πρόεδρος εκεί. Ελπίζει σε ένα θαύμα ή σε κάτι άλλο που της έχουν τάξει. Και κοιτάει απεγνωσμένα να τρυπώσει κάπου.

Ψηφοδέλτιο να ναι και ό,τι χρώμα να ΄ναι. Ασφαλώς λόγω του …θεσμικού της ρόλου και κυρίως για όσα έρχονται…

06/01/2015
Από την Γραμματεία της
Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου