Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 6/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαμαρτυρία για τη Χρυσή Αυγή στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΟΣΠΕΡΤ

Δευτέρα στις 6 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, συμμετέχουμε και διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην προβολή της Χρυσής Αυγής – ΕΡΤ Ραδιομέγαρο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και την κοινωνία σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
---
Πάνε για απεργία στην "Αυγή"

Προς απεργία στην "Αυγή". Η γενική συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία, καθώς είναι απλήρωτοι επί 2 1/5 μήνες. Το αίτημα είναι να πληρωθούν για την οφειλή του 2016 που αντιστοιχεί σε 1 ½ μήνα. Οι εργαζόμενοι εγκαίρως και σε συναντήσεις με τον κύριο μέτοχο έχουν περιγράψει ποια είναι η κατάσταση...
---
Απολύσεις στην εφημερίδα "Μακεδονία",
χωρίς την καταβολή αποζημιώσεων


Χωρίς να τους καταβληθεί η δεύτερη δόση της αποζημίωσης παραμένουν οι δυο απολυμένοι από την 1η Δεκεμβρίου, επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις, δημοσιογράφοι της εφημερίδας “Μακεδονία” ιδιοκτησίας Γ. Ρήγα και διεύθυνσης Β. Σουλοπούλου. Οι δύο πρώην εργαζόμενοι του πολύπαθου συγκροτήματος έπρεπε να λάβουν την περασμένη Πέμπτη την δεύτερη από τις τέσσερις δόσεις της αποζημίωσης τους, κάτι που όμως δεν συνέβη. Με την μη καταβολή των χρημάτων τίθεται -σύμφωνα με την νομοθεσία – θέμα ακυρότητας της καταγγελίας των συμβάσεων τους.

Η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική που επιδοτήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν με περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ και εντάχθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του Άρθρου 99 , τώρα επιχειρεί να πραγματοποιήσει…δωρεάν για την ίδια απολύσεις προσωπικού. Τι έχει, άραγε, να πει ή να κάνει γι’ αυτό το Υπουργείο Εργασίας (ΣΕΠΕ) και η ΕΣΗΕΜΘ;
---
Και κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου»

Και κυριακάτικο φύλλο θα βγάλει η «Ελευθερία του Τύπου», υπό τον Γιάννη Κουρτάκη. Επικεφαλής του ημερήσιου φύλλου θα είναι, όπως γράφαμε την περασμένη Κυριακή, ο Χρήστος Μουλίνος, πρώην γενικός διευθυντής του Ομίλου Δημοκρατικός Τύπος.
---
Digea: Τηρούμε
τη νομιμότητα έναντι του MEGA

Η Digea, με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διευκρινίζει τα εξής:

Η σχέση με τον κάθε πελάτη διέπεται από όρους εμπιστευτικότητας τους οποίους η Digea τηρεί κατά γράμμα.

Η Digea αντιμετωπίζει όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς πελάτες της χωρίς καμία διάκριση και πάντοτε σύμφωνα με όσα προβλέπει η Άδεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), δυνάμει της οποίας λειτουργεί η εταιρεία. Η οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται από την πλευρά της Digea με σκοπό την τακτοποίηση οικονομικών υποχρεώσεων και αφορά σε τηλεοπτικό σταθμό πελάτη, προβλέπεται στους ειδικότερους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από την προαναφερθείσα Άδεια και τη Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών με τον πελάτη.
---
Στο εδώλιο δημοσιογράφος,
μετά από μήνυση Γκίκα Μάναλη, για ΕΡΤ!

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Εύα Μαυρογένη και άλλοι έξι αλληλέγγυοι πολίτες στον αγώνα κατά του «μαύρου» που επιχείρησε να επιβάλει η κυβέρνηση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση πριν απΌ 4 χρόνια, δικάζονται σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η συνάδελφος οδηγείται στο εδώλιο μετά από μήνυση του τότε διαχειριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη για δήθεν δολιοφθορές και άλλες κατηγορίες,

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://pandiera.gr/
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου