Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Το “no politica” πήγε περίπατο...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Θύρα 7 απειλεί το koutipandoras,
το Documento και τον Κ. Βαξεβάνη 


Η Θύρα 7 με ανακοίνωσή της απειλεί ευθέως τους εργαζόμενους του koutipandoras.gr επειδή τόλμησαν να της ασκήσουν κριτική.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού αντί να απαντήσουν ξεκίνησαν τα ψέματα, τις ύβρεις και τις απειλές εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, του koutipandoras.gr και του Documento.

«Στο σπίτι μας ΔΕΝ είστε ευπρόσδεκτοι όσο Ολυμπιακοί και να είστε. Παρόλα αυτά αν αποφασίσετε να έρθετε θα σας υποδεχτούμε αναλόγως!», γράφει η Θύρα 7, απειλώντας.

Όλα αυτά επειδή της ασκήθηκε κριτική πως ανήρτησε πανό με ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα και το πολιτικό μένος του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά της κυβέρνησης.

«Πνιγήκαμε στη στεριά, Μάτι: Καήκαμε στη θάλασσα, ούτε ένα συγγνώμη, ούτε μια παραίτηση, συλλυπητήρια. Θύρα 7», έγραφε το πανό που υψώθηκε στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Λεγκανές.

Θυμίζουμε πως την περίοδο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρξε ένα ισχυρό κύμα κατακραυγής κατά της Χρυσής Αυγής και του φασισμού εν γένει, το οποίο εκδηλώθηκε μεταξύ άλλων και στα γήπεδα, με τους οργανωμένους οπαδούς των περισσότερων ομάδων να αναρτούν αντιφασιστικά πανό.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού. Η “Θύρα 7” δεν ανήρτησε πανό για τον Παύλο Φύσσα, επικαλούμενη τη λογική του “no politica”, ότι δηλαδή η πολιτική πρέπει να μένει έξω από τα γήπεδα.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν. Το “no politica” πήγε περίπατο. Τα συνθήματα στα πανό της “Θύρας 7” μοιάζουν μερικές φορές βγαλμένα από τα πρωτοσέλιδα των “Νέων”, που όπως και ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Θύρας 7:
«Για άλλη μια φορά γίναμε αποδέκτες κριτικής του άμεμπτου δημοσιογράφου Βαξεβάνη! Τολμας και μας πιάνεις στο στόμα σου εμάς, το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα, την ΘΥΡΑ 7. Και όλα αυτά, επειδή είπαμε το αυτονόητο: Ότι μετά από 130 νεκρούς περίπου δεν είδαμε ούτε μια παραίτηση, δεν ακούσαμε ούτε μια πραγματική ΣΥΓΓΝΩΜΗ από την πολιτική ηγεσία παρά μόνο ευθύνες διάσπαρτες από δω και από εκεί. Κύριε Βαξεβάνη, δεν είδατε ότι και στα αλλά γήπεδα της Ελλάδας ζητούνται πολιτικές ευθύνες με παρόμοια πανό; Δεν είδατε ότι το οπαδικό κίνημα κινείται πάνω στην ίδια γραμμή; Μιλάτε εσείς για «ΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ» στους οπαδούς που η δημοσιογραφική δεοντολογία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να είσαι φερέφωνο του πολιτικού συστήματος. ΟΛΟΙ ξέρουμε ποιος είσαι και από που τα παίρνεις, ότι δούλευες 30 χρόνια στην ΕΡΤ με 10.000 ευρώ μισθό, δήθεν επαναστάτη της δεκάρας. Η ΘΥΡΑ 7 έχει αποδείξει ότι δεν είναι με κανέναν, αλλά έχει λόγo για αυτά που συμβαίνουν. Είχαμε πόλεμο και με την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως έχουμε και τώρα. Είσαι ένας πληρωμένος μισθοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και μαθήματα από εσένα δεν δεχόμαστε. Και σου δίνουμε μια συμβουλή και σε εσένα, και σε όλους στο κουτί της Πανδώρας και στο Documento: Στο σπίτι μας ΔΕΝ είστε ευπρόσδεκτοι όσο Ολυμπιακοί και να είστε. Παρολα αυτά αν αποφασίσετε να έρθετε θα σας υποδεχτούμε αναλόγως!»
Απάντηση Βαξεβάνη

Απάντηση στις απειλές, τις ύβρεις και τα ψέματα της Θύρας 7 εναντίον του koutipandroas.gr, του Documento αλλά και του ίδιου, δίνει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη:

Βαγγέλη Μαρινάκη έχεις την πλήρη ευθύνη.

«Βαγγέλη Μαρινάκη. Η Θύρα 7, η οποία αυτοαποκαλείται μάλιστα οπαδικό κίνημα (!), με ανακοίνωσή της απειλεί δημοσιογράφους και εργαζόμενους στο Documento και το koutipandoras, επειδή με δημοσίευμά τους αναφέρονται στην πολιτική στάση που κρατά εν αντιθέσει με την πρόσκλησή της κατά καιρούς στο «no politica». Επειδή δηλαδή οι δημοσιογράφοι έκαναν ο,τι κάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι και μαζί και αυτοί που δουλεύουν στα Μέσα ιδιοκτησίας σου. Ζούμε φαίνεται νέους καιρούς στους οποίους μεροκαματιάρηδες τραμπούκοι της ανωνυμίας προσπαθούν να εκφοβίσουν δημοσιογράφους που έχουν το θάρρος της γνώμης.

Το θέμα όμως δεν είναι οι τραμπούκοι και οι ανεγκέφαλοι της κερκίδας που εκτός των άλλων καπηλεύονται και το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Το θέμα είσαι εσύ και η διοίκηση του Ολυμπιακού που ούτε καταδίκασες ούτε εκφράστηκες θεσμικά για τη χρήση του ονόματος της ομάδας που επιχειρούν να την κάνουν παρακράτος.

Δεν είπες ούτε ότι δεν σε εκφράζει ούτε ότι καταδικάζεις την ανακοίνωση. Την αφήνεις να πλανάται σαν απειλή και φαντάζομαι αν υλοποιηθεί κιόλας θα τα ρίξεις στους αγανακτισμένους οπαδούς; Ε; Άσε που ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, ανάρτησε την ανακοίνωση στο λογαριασμό του στο facebook προφανώς επικροτώντας την.

Φυσικά και δεν με ενδιαφέρουν οι ψευτιές περί των 30 χρόνων που δουλεύω στην ΕΡΤ και αμείβομαι πλουσιοπάροχα γιατί σιγά μην απολογηθώ σε κάφρους. Με ενδιαφέρει όμως ότι νομιμοποιείς τους τραμπούκους, ότι κάνεις με τη σιωπή σου το ελληνικό ποδόσφαιρο γήπεδο στο οποίο οι ανώνυμοι στρατοί αναλαμβάνουν να εκστομίσουν και ίσως να φέρουν τη βολική τιμωρία. Έχεις λοιπόν ακέραιη την ευθύνη όπως έχω και εγώ μια άλλη: να μη γίνει η Ελλάδα Κολομβία. Ποικιλοτρόπως. Καταλαβαίνεις νομίζω.»
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου