Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Σχέδιο για αυτόνομη διανομή των εφημερίδων

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Συνθήκες έντασης και πάλι στη διανομή του Τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο εφημερίδες με διαφορετικές πολιτικές θέσεις προετοιμάζονται για τη δημιουργία αυτόνομου δικτύου διανομής των εντύπων τους.

Προηγήθηκε η απόφαση της «Καθημερινής» να ζητήσει ξανά από το Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Άργος» να μην ανακοινώνει την κυκλοφορία της. Το ζήτημα των «καπέλων» στις κυκλοφορίες των εντύπων έχει επανέλθει.

Το σχέδιο των δύο εφημερίδων περιλαμβάνει την ανάπτυξη του δικτύου των συνδρομητών και το χτίσιμο πάνω σε αυτό του μηχανισμού διανομής των εντύπων. Στην πρώτη περίπτωση ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και ιδιωτική εταιρεία διανομής δεμάτων και στο ενδεχόμενο ολικής κατάρρευσης δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός διανομής των ΕΛΤΑ.

Το καθεστώς λειτουργίας των Πρακτορείων Διανομής Τύπου εδώ και πολλά έτη ελέγχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχοντας στοιχεία και για το «Άργος» και για την «Ευρώπη», η οποία έκλεισε. Τώρα η έρευνα εστιάζει στο πρώτο Πρακτορείο Διανομής εφημερίδων, το οποίο ελέγχεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
Το DOCUMENTO δίνει τις δικές του κυκλοφορίες - εκτιμήσεις και όπως έχει ακουστεί βρίσκεται σε επαφές με τον όμιλο του Δημοκρατικού Τύπου προκειμένου να ανaπτύξουν ένα δικό τους μηχανισμό διανομής των εφημερίδων που εκδίδουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου