Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ανανεώνεται η "Βραδυνή" μέσω πτώχευσης;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταγγελία από δύο πρώην εργαζόμενους της εφημερίδας
που τρέχουν στα δικαστήρια για τα δεδουλευμένα
και τις αποζημιώσεις τους.

Η Ελπινίκη Λυμπεροπούλου και ο Γιάννης Αλεξίου κέρδισαν στα δικαστήρια τις αγωγές που έκαναν εναντίον της εταιρίας «ΕΝΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.Τ» που εκδίδει τη Βραδυνή. Και οι δύο δικαστικές αποφάσεις βγήκαν πριν οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας υποβάλλουν αίτηση πτώχευσης στις 11 Ιουλίου, αίτηση η οποία θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο. Οι δύο εργαζόμενοι θεωρούν ότι υπάρχει δόλια χρεωκοπία και θα καταφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη, ποινική και αστική για να το αποδείξουν. Παράλληλα ετοιμάζονται να καταγγείλουν την όλη συμπεριφορά της εφημερίδας τόσο στην ΕΣΗΕΑ όσο και στα ευρωπαϊκά συνδικαλιστικά όργανα του Τύπου.

Ιδού κι ένα απόσπασμα από την αγωγή που κατατέθηκε από τον έναν από τους δύο εργαζόμενους: «Κατόπιν των παραπάνω μήνυσα την ΕΝΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.Τ διεκδικώντας τις απολαβές που έπρεπε να έχω πάρει. Το Πρωτοδικείο Αθηνών – Τμήμα Εργατικών Διαφορών με δικαίωσε πλήρως του ποσού που διεκδικούσα με αριθμό απόφασης 1513 / 2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο στις 24.10.2016. Κατόπιν της απόφασης του δικαστηρίου η ΕΝΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.Τ έκανε έφεση και εκδικάστηκε εκ νέου η υπόθεση με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα σε βάρος της, απορρίπτοντας κατ’ ουσία την έφεση. Η συνεδρίαση έγινε στις 27-2-2018».

Το τελευταίο διάστημα πάντως η εφημερίδα βρίσκεται σε φάση ανανέωσης (το σημειώνει και στην αίτηση πτώχευσης άλλωστε). Συνεχίζει να κυκλοφορεί ως κυριακάτικη εφημερίδα, προσέλαβε ως νέο διευθυντή της τον έμπειρο Βασίλη Χιώτη και καταστρώνει σχέδια για ενδυνάμωσή της και δημιουργία site. Ζητάει δε διαγραφή των χρεών της σε ύψος 90%.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου