Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

STAR - στάση εργασίας και απειλές της εργοδοσίας

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαβάσαμε στο fb
της Νανάς Νταουντάκη

Στάση εργασίας στο STAR
και απειλές της εργοδοσίας


Στάση εργασίας από τις 7 μ.μ. ως τις 10 μ.μ. στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL» και στην ιστοσελίδα «star.gr». κήρυξε σήμερα η Ενωση Συντακτών για την απόλυση δύο παλιών και καταξιωμένων δημοσιογράφων (Δημήτρης Στρουμπάκος, Ιωάννα Κομματά) ξαφνικά μέσα στον Αύγουστο, τον φοβερό μήνα των απολύσεων, όταν όλοι λείπουν.

Απειλές

Η απάντηση του σταθμού ήταν άμεση, όχι, όμως, κατά των Σωματείων, όπως γίνεται συνήθως (που δεν αποκλείεται να γίνει κι αυτό...) αλλά κατά του εργασιακού εκπροσώπου.

Στην επιστολή-μνημείο που του έστειλε, την οποία μάλιστα κοινοποιεί και στο νομικό τμήμα, ο εκπρόσωπος της «Νέας Τηλεόρασης ΑΕ», απειλεί τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στον οποίο φορτώνει ευθύνη γιατί δεν την αφήνει… να «ενισχύσει την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του τηλεοπτικού προγράμματος»(sic) και τον κατηγορεί ότι… «εξωθεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο κανάλι σε συμμετοχή σε παράνομη στάση εργασίας».

Τι άλλο θα ακούσουμε πιά από τις κάθε λογής εργοδοσίες;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Προς
κ. Γ. Βότσκαρη


Πληροφορούμαστε ότι, με αφορμή την αντικατάσταση δύο δημοσιογράφων από άλλους συναδέλφους που θα προσληφθούν στη θέση τους για την ενίσχυση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τηλεοπτικού προγράμματος, προκαλείτε αναστάτωση στους δημοσιογράφους που εργάζονται στο σταθμό μας, αποσιωπώντας με πρόθεση το ότι δεν μειώνονται οι θέσεις εργασίας. Εξωθείτε τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο κανάλι μας σε συμμετοχή σε παράνομη στάση εργασίας. Με τον τρόπο αυτό προκαλείτε στην εταιρία μας οικονομική ζημία και ηθική βλάβη. Σας καθιστούμε υπεύθυνο και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Για τη Νέα Τηλεόραση ΑΕ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου