Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Απλήρωτοι του ΔΟΛ - Θετική απόφαση του Πρωτοδικείου

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Θετική εξέλιξη για τους δεκαοκτώ (18) Τεχνικούς Τύπου (ΕΤΗΠΤΑ) σε σχέση με τα οφειλόμενα ποσά μετά την απόφαση 2068/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Καθοριστική η συμβολή του δικηγορικού γραφείου του Δημήτρη Περπατάρη, νομικού συμβούλου της ΕΤΗΠΤΑ.

---
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ

Αριθμός Απόφασης
2068/2018

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συγκροτήθηκε από τη δικαστή Βασιλική Μητσοπούλου Πρωτοδίκη (...)

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του, στις 30 Μαρτίου 2018, για να δικάσει την υπόθεση:

   ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΠΤΟΝΤΩΝ - ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΩΝ:

(σύνολο 18) οι οποίοι παραστάθηκαν δια της πληρεξουσίας δικηγόρου Ήλιας Αλευρά.

   ΤΗΣ ΚΑΘ'ΗΣ Η ΑΝΑΚΟΠΗ-ΠΡΟΣΦΥΓΗ: Της ορισθείσης, δυνάμει της υπ' αριθμ. 963/2017 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμπραξης ειδικού διαχειριστή της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ) Α.Ε." και ειδικότερα: (α) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "GRANT THORNTON Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων Επιχειρήσεων" (...) και (β) της Δικηγορικής Εταιρείας με την επωνυμία "ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (...)

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Σύμφωνα με το αριθμ. 77παρ.2 του Ν.4307/14: 2 Στη συνέχεια ο ειδικός διαχειριστής, αφού αφαιρέσει από το προϊόν  της ειδικής διαχείρισης τα έξοδα της διαδικασίας, στα οποία περιλαμβάνονται οι δαπάνες της λειτουργίας της επιχείρησης κατά την ειδική διαχείριση και αποδώσει τα αντίστοιχα ποσά συμμέτρως προς τους δικαιούχους, επαληθεύει τις απαιτήσεις με βάση τα στοιχεία της επιχείρησης, σύμφωνα με την απλοποιημένη διαδικασία του άρθρου 163 του Πτωχευτικού Κώδικα, ανεξαρτήτως ποσού απαίτησης, και συντάσσει, για το απομένον υπόλοιπο, πίνακα κατάταξης κατά τις διατάξεις των άρθρων 153-161 του Πτωχευτικού Κώδικα εφαρμοζομένων αναλόγως.

(...)

Συνεπώς, πρέπει να μεταρρυθμιστεί ο πίνακας κατάταξης και να καταταγούν οι ως άνω ανακόπτοντες για τα ως άνω ποσά, με το γενικό προνόμιο του αρθ. 154 περ. δ΄ του ΠτΚ, εκτός από τις απαιτήσεις κατά το χρονικό διάστημα της ειδικής διαχείρισης (συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης απόλυσης), που πρέπει να αποδοθούν στους ανακόπτοντες εξ ολοκλήρου πριν τη σύνταξη του πίνακα κατάταξης, διότι αφορούν σε έξοδα της διαδικασίας της ειδικής διαχείρισης, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δαπάνες λειτουργίας της επιχείρησης κατά το διάστημα αυτό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθρ. 77 παρ. 2 Ν. 4307/2014.

Επομένως, πρέπει να γίνει δεκτή εν μέρει η υπό κρίση ανακοπή - προσφυγή και να επαληθευτούν και καταταγούν οι ως άνω ανακόπτοντες για τα ως άνω ποσά και να επιβληθούν σε βάρος της καθ' ης τα δικαστικά έξοδα των ανακοπτόντων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο διατακτικό της παρούσας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει την ανακοπή - προσφυγή.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΙ τις ανακοπτόμενες ως άνω εκθέσεις επαλήθευσης και επαληθεύει και κατατάσσει τους ανακόπτοντες στον πίνακα κατάταξης για τα εξής ποσά:

(...)

... με το γενικό προνόμιο του αρθ. 154 περ. δ΄του ΠτΚ, εκτός από τις απαιτήσεις κατά το χρονικό διάστημα της ειδικής διαχείρισης, που πρέπει να αποδοθούν στους ανακόπτοντες εξ ολοκλήρου πριν τη σύνταξη του πίνακα κατάταξης, διότι αφορούν σε έξοδα της διαδικασίας της ειδικής διαχείρισης, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δαπάνες λειτουργίας της επιχείρησης κατά το διάστημα αυτό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ. 77 παρ. 2 Ν. 4307/2014, νομιμοτόκως σε άπασες τις ως άνω περιπτώσεις και δη ως προς τις αποδοχές υπερημερίας από την επομένη του τέλους εκάστου μήνα, στον οποίο αφορά η αντίστοιχη μισθολογική παροχή, αναφορικά με τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων από την επομένη ημέρα της 31ης Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους, εντός του οποίου γεννήθηκαν, αναφορικά με τα επιδόματα Πάσχα από την επομένη ημέρα της 30ης Απριλίου του αντίστοιχου έτους, εντός του οποίου γεννήθηκαν και αναφορικά με τα επιδόματα αδείας και τις αποδοχές αδείας από την επομένη μέρα της 31ης Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους, εντός του οποίου οι απαιτήσεις αυτές γεννήθηκαν και όφειλαν να καταβληθούν, εκτός από τις απαιτήσεις κατά το χρονικό διάστημα της ειδικής διαχείρισης και την αποζημίωση απόλυσης τα οποία οφείλονται ατόκως, σε άπασες δε τις περιπτώσεις μέχρι τον χρόνο κήρυξης της εταιρείας σε ειδική διαχείριση, ήτοι στις 03-04-2017.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος της καθ'ης τα δικαστικά έξοδα των ανακοπτόντων, τα οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην Αθήνα στις 26/07/2018.

Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου