Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Απαντήσεις για την κυκλοφοριακή κατηφόρα των εφημερίδων

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από το fb
του Άρη Σκιαδόπουλου

Ψάχνονται λέει γιατί
οι εφημερίδες παίρνουν την κάτω βόλτα


Υπάρχουν οι απαντήσεις:

1. Έλλειψη διευθυντικών στελεχών. Κυρίως η κορυφή που θα αναλάβει ένα μοντέλο εφημερίδας φρέσκο στην σχεδίαση και στις ιδέες (κάτι σαν αυτό που έκανε ο Φιλιππόπουλος με το ΕΘΝΟΣ το 1981).
2. Στελέχωση του εντύπου με ικανούς, παλιούς και νέους δημοσιογράφους, που θα εκπαιδευτούν πάνω στο νέο μοντέλο του εντύπου και δεν θα αναμασάνε τις παπαριές της τηλεόρασης.
3. Ευθέως ανταγωνιστικό απέναντι στην τηλεόραση με φρέσκες ιδέες και θέματα.
4. Οι δημοσιογράφοι θα αμειφθούν ανθρώπινα κι όχι με μισθούς πείνας. Παράλληλα θα εργάζονται αποκλειστικά στο έντυπο δίχως άλλη παράλληλη απασχόληση.
5. Ολα τα τμήματα της εφημερίδας θα προετοιμαστούν τουλάχιστον δυο μήνες εντατικά πάνω στην οργάνωση και σταδιακή υλοποίηση του πλάνου (λογιστήρια, τμήμα διαφήμισης, τεχνικοί, δημοσιογράφοι)
6. Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης συμφωνήσει με τον διευθυντή και τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του, παύει να έχει ανάμιξη στην έκδοση.
7. Η εφημερίδα πρέπει να σταθεί όχι με λόγια, αλλά με έργα απέναντι στην εξουσία από την πρώτη στιγμή και να ΠΕΙΣΕΙ τον αναγνώστη ότι αγωνίζεται για εκείνον.
8. Να καταστήσει συνυπεύθυνο και συνομιλητή τον αναγνώστη.

ΥΓ. Επειδή διατυπώθηκαν ποικίλες απόψεις σχετικά με την ανάρτηση, συμπληρώνω:


Παραμονές έκδοσης του Έθνους, ο Φιλιππόπουλος μοιραζόταν το γραφείο του με εκείνο του Μπόμπολα. Απευθυνόμενος κάποια στιγμή στον Μπόμπολα του είπε:

- Κύριε Γιώργο, η μόνη σας δουλειά από δω και πέρα είναι να ΄ρχεστε στο γραφείο μετά τις δώδεκα και θα βρίσκεται ένα σημείωμα. Θα το διαβάζετε κι αν θέλετε να το παίρνετε μαζί σας.
- Και τι περιέχει αυτό το σημείωμα, Αλέκο;
- Την κυκλοφορία της εφημερίδας.

Αυτή την σχέση την σεβάστηκε ο Μπόμπολας και δεν ασχολήθηκε ποτέ με την δημοσιογραφική λειτουργία της εφημερίδας. Μέχρι που παραιτήθηκε ο Φιλιππόπουλος.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Ακριβοδίκαιο το σχόλιο - υποδείξεις του συν. Αρη Σκιαδόπουλου, μακάρι να το διαβάσουν οι πάντες, σχετιζόμενοι με τα ΜΜΕ και ακόμη παραπέρα. Είναι οι μοναδικές λύσεις στην κακοδαιμονία που "δέρνει" δεκαετίες τώρα εφημερίδες, περιοδικά, τιβί κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή