Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ο Καμπουράκης της "Εξόρμησης" και η Μαριλίζα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Για πρώην πρασινοφρουρούς,
γράφει τίποτα ο φιλόσοφος, Δημητράκη;..


Βεβαίως, έχει δικαίωμα ο πολίτης να αλλάζει την ψήφο του. Κι ο δημοσιογράφος γνώμη. Όταν όμως, έχει διαβεί ο ίδιος τον Ρουβίκωνα, με ποιο ηθικό ανάστημα μπορεί να ειρωνεύεται τους άλλους;

Όπως ο Δημήτρης Καμπουράκης στο... Liberal («Α, ρε Μαριλίζα»).

O Καμπουράκης ο οποίος στα νιάτα του υπήρξε συντάκτης της «Εξόρμησης», κομματικού φύλλου του ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορούσες να περάσεις ούτε από την εξώπορτα, αν δεν ήσουν του Κινήματος.

Ο Καμπουράκης – και δικαίωμά του – ήταν πολύ κοντά στα πρώτα μαχαίρια του τότε ΠΑΣΟΚ και είχε προσβάσεις στον ισχυρό κομματικό πυρήνα, που μόνο οι λεγόμενοι «πρασινοφρουροί» θα μπορούσαν να έχουν την εποχή εκείνη.

Ο άνθρωπος αλλάζει. Και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει. Άλλωστε, όπως γράφει ο Γαλλορουμάνος φιλόσοφος Εμιλ Σιοράν - που επικαλείται στο άρθρο του ο Καμπουράκης – «ο άνδρας στα πενήντα του είναι υποχρεωμένος να διαλέξει ανάμεσα στο δρόμο για το μοναστήρι και στο δρόμο για το πορνείο». Ο Καμπουράκης άλλαξε κόμμα. Τιμή του και καμάρι του. Και ετοιμάζεται, όπως γράφεται, να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ. Πάλι τιμή του και καμάρι του.

Αλλά, ρε φίλε, πως μπορείς, μετά ταύτα, να ειρωνεύεσαι την «ευπροσήγορη πάντα και ευγενική» Μαριλίζα;..

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου