Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έρχεται η προκήρυξη
για 206 συμβασιούχους ΕΡΤ

Με καθυστέρηση ενός έτους ελήφθη η απόφαση από το ΔΣ της ΕΡΤ για την πρόσληψη 206 συμβασιούχων για την κάλυψη άμεσων αναγκών της εταιρείας. Η συζήτηση είχε ξεκινήσει πέρυσι και είχε σταματήσει στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, καθώς δεν ενέκρινε, όπως είχε το δικαίωμα, τις προσλήψεις. Τώρα, μετά τη σύμβαση της ΕΡΤ με τις ομάδες, άλλαξαν τα πράγματα, όπως και οι ανάγκες της ΕΡΤ και πλέον χρειάζονται 400 άτομα, εξαιτίας του όγκου των μεταδόσεων και των παραγωγών που πρέπει να γίνουν.
---
Γενική συνέλευση ΣΚΑΪ

Συγκαλείται στις 10 Σεπτεμβρίου η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ (ΣΚΑΪ) για την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2017.
---
“Αποικία” Mega στο ΣΚΑΪ

Κινητικότητα στο ΣΚΑΪ με πρόσωπα από το Mega. Μετά τους Χάρη Γούλιο, Λοϊζο Ξενόπουλο, Νίκο Στραβελάκη, στο κανάλι οδεύει με προορισμό το γραφείο Τύπου και η Κατερίνα Ζάννη. Η δημοσιογράφος είχε την ευθύνη της ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τις δραστηριότητες του ενημερωτικού τομέα του καναλιού.
---
Ετοιμάζεται το site του "Εθνους"

Με προσεκτικό σχεδιασμό και προσθήκη ορισμένων νέων συνεργασιών προσεχώς ετοιμάζεται το νέο site «ethnos.gr», της εφημερίδας «Έθνος», που ανήκει στον μιντιακό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη.

Την ευθύνη για το στήσιμο ανέλαβε ο Κώστας Κυριακόπουλος, ιδιαίτερα έμπειρος συνάδελφος, μεταγραφή ουσιαστικά από την ψηφιακή πλατφόρμα της Nova στην οποία είχε αναλάβει τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου. Αυτήν την περίοδο στελεχώνει το newsroom ενώ συνεχίζεται ο σχεδιασμός του site.

Μέσα στον Οκτώβριο όλα τα ΜΜΕ που ανήκουν στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη αναμένεται να μετεγκατασταθούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε παλαιότερα το MEGA στην Παιανία.
---
Ενίσχυση του Epsilon TV

Ο Στρατής Μπαλής είναι ο νέος διευθυντής σύνταξης του ενημερωτικού τομέα του Epsilon, έχοντας αποχωρήσει από τον ΑΝΤ1. Ο δημοσιογράφος είναι προσωπική επιλογή του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Δημήτρη Μιχαλέλη.
---
Νέα γενική συνέλευση στο Mega για μέλη ΔΣ

Στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τηλέτυπος για τη συγκρότηση ΔΣ. Στην προηγούμενη συνέλευση εμφανίστηκαν μόλις τρεις μέτοχοι, ενώ απείχαν οι κύριοι επενδυτές (Όμιλος Βαρδινογιάννη, Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης), που για διαφορετικούς λόγους έχουν αποσυρθεί από το κανάλι. Το ΔΣ, αν συγκροτηθεί, θα αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες για την κατάληξη της εταιρείας, γι’ αυτό και δεν βρίσκονται πρόσωπα να αναλάβουν το ρίσκο.
---
Καθυστερεί ο γενικός διευθυντής ΕΡΑ

Καθυστερεί επί δύο μήνες η τοποθέτηση νέου γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ, εξαιτίας διαφωνιών εντός του συμβουλίου για τα πρόσωπα που πρέπει να στελεχώσουν τη ραδιοφωνία. Η σύγκρουση είναι τέτοια που στις συνεδριάσεις του συμβουλίου επί του θέματος αποχωρούν δύο μέλη και δεν υπάρχει απαρτία για τη λήψη απόφασης.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου