Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ο αθλητικός Τύπος τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου

*
Aνασυγκρότηση
***
*

Κράτησε την πρωτιά η SportDay
και μετά την αύξηση της τιμής πώλησης


Η αύξηση στην τιμή πώλησης από 0,90 σε ένα ευρώ, από τις αρχές του μήνα, δεν φαίνεται να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία της SportDay η οποία σε κάθε περίπτωση κράτησε την κορυφή στον πίνακα πωλήσεων. Είχε σχετικά μικρή πτώση την πρώτη και την τρίτη ημέρα, 1 και 3 Αυγούστου, και σημαντική άνοδο την δεύτερη ημέρα της νέας τιμής, την Πέμπτη 2 Αυγούστου, οπότε πούλησε 6.220 φύλλα έναντι 5.530 της αμέσως προηγούμενης Πέμπτης. Είχε αύξηση 17%, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη εφημερίδα την ίδια ημέρα, τουλάχιστον εκείνων των οποίων δημοσιεύονται οι κυκλοφορίες (στο σύνολό του ο αθηναϊκός αθλητικός Τύπος της ημέρας είχε άνοδο 10%). Ήταν αγωνιστικό φύλλο με πρώτο θέμα τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ελβετία επί της Βασιλείας με 3-0 (ο βασικός τίτλος ήταν «ΠΑΟΚΑΡΑ»). Το ίδιο πρώτο θέμα είχε η Live Sport (4.510 φύλλα, αύξηση 9%) και η SporTime (δεν περιλαμβάνεται στα δελτία κυκλοφοριών του πρακτορείου διανομής).

Την Τετάρτη, 1η Αυγούστου, η SportDay είχε πτώση 100 φύλλων έναντι της αντίστοιχης ημέρας της προηγούμενης εβδομάδας (πούλησε 5.470 φύλλα έναντι 5.570) και παρουσίασε ποσοστιαία μείωση στις πωλήσεις της 2%. Η μέρα είχε θετικό πρόσημο γα τον αθλητικό Τύπο, καθώς όλες οι άλλες εφημερίδες παρουσίασαν άνοδο με συνολική αύξηση των πωλήσεων κατά 10%. Οι τρεις μη συλλογικές εφημερίδες (SportDay, Live Sport, SporTime) καθώς και η Ώρα για Σπορ είχαν βασικό θέμα τη νίκη της ΑΕΚ στο φιλικό με τη Γαλατασαράι (3-2). Δεύτερη σε πωλήσεις με αύξηση 14% ήταν η Live Sport (4.550 φύλλα, δηλαδή 920 λιγότερα από τη SD)

Την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, η αθλητική εφημερίδα του Ομίλου Κοντομηνά είχε πτώση 4% ενώ στο σύνολο των αθλητικών φύλλων η μείωση ήταν 1%. Πούλησε 5.780 φύλλα, 250 λιγότερα από την ίδια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας (6.030). Με μοναδική εξαίρεση τη Live Sport (αύξηση 6%) όλες οι άλλες παρουσίασαν μείωση από 1% έως 4%. Πρώτα θέμα της SD o «Πόλεμος άνευ ορίων» ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο. Φαίνεται ότι στους κουρασμένους Παναθηναϊκούς αναγνώστες δεν πουλάει τίποτα, καμένη γη! Και πάλι όμως η SD έμεινε πρώτη με 1.120 φύλλα διαφορά από τη δεύτερη θέση την οποία εκείνη τη μέρα κατείχε ο Κόκκινος Πρωταθλητής (4.660).

Δεν ξέρουμε αν και πόσο η αύξηση της τιμής της SD έδωσε φύλλα στην SporTime που διατηρεί τη φθηνότερη τιμή στον αθλητικό Τύπο με 0,90 λεπτά, καθώς οι κυκλοφορίες της δεν ανακοινώνονται.

(Το πρακτορείο διανομής του Τύπου έχει δημοσιοποιήσει τις κυκλοφορίες έως και την 3η Αυγούστου).

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου