Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Υπόθεση Στρατή Μπαλάσκα - "Αν βγει η ΝΔ θα την γλιτώσουν"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αναβολή
για τους ακροδεξιούς που βρίζουν
και απειλούν τον Στρ. Μπαλάσκα


της Νόρας Ράλλη

Δεν φαίνεται να έχει τέλος η περιπέτεια του δημοσιογράφου και ανταποκριτή του ΑΠΕ στη Λέσβο, Στρατή Μπαλάσκα. Η προγραμματισμένη δίκη για χθες, μετά τη δεύτερη μήνυση του δημοσιογράφου κατά συνολικά 15 ατόμων (μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί και ένας υπαξιωματικός του Στρατού), από τα οποία έχει δεχθεί συνεχόμενες επιθέσεις, ύβρεις και απειλές (φραστικές και μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), τελικά αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου 2019.

Το ενδιαφέρον (και επικίνδυνο) στην υπόθεση είναι πως οι φιλοχρυσαυγίτες υποστηρικτές των κατηγορουμένων έξω από το δικαστήριο, όταν άκουσαν την απόφαση για αναβολή της δίκης, ήταν, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, έκδηλα ευχαριστημένοι και χαρούμενοι, φώναζαν και επευφημούσαν, ενώ ταυτόχρονα σχολίαζαν πως «η δίκη θα γίνει επί Ν.Δ.! Αρα, τους έχουμε!», υπονοώντας πως, τον Μάιο θα έχουν γίνει εκλογές, θα έχει κερδίσει η Ν.Δ., άρα θα κερδίσουν τη δίκη ενάντια στις φιλοχρυσαυγίτικες συμπεριφορές τους.

Ο Στρατής Μπαλάσκας είχε καταδικαστεί (και μάλιστα από τον Αρειο Πάγο), επειδή, σε ενυπόγραφο δημοσίευμά του στην τοπική ημερήσια εφημερίδα του νομού Λέσβου «ΕΜΠΡΟΣ», είχε αποδώσει τον χαρακτηρισμό «νεοναζί» στον γυμνασιάρχη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Βασίλη Μακρυπούλια, ο οποίος είχε αποδεχθεί ότι είναι θιασώτης της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, δηλώνοντας ακόμα μία φορά «Ελληνας πατριώτης-εθνικιστής».

Ωστόσο, το δικαστήριο υποστήριξε ότι ο εν λόγω χαρακτηρισμός είναι «υβριστικός», θεωρώντας ότι ο όρος «νεοναζί» δεν είναι ταυτόσημος με αυτόν του «εθνικοσοσιαλιστή». Επειτα από αυτό το περιστατικό, ο δημοσιογράφος έχει δεχθεί ουκ ολίγες φορές λεκτικές επιθέσεις με ύβρεις και απειλές από αγνώστους στον δρόμο, αλλά και διαδικτυακά.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πολλοί από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη ομάδα «αγνώστων» ελέγχονται για πολύ σοβαρές πράξεις σε σχέση με τα επεισόδια σε βάρος μεταναστών τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο η όλη υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προανάκρισης.

Ηδη έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός στο πλαίσιο του αυτοφώρου πριν από λίγες μέρες έπειτα από μήνυση του Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, για να επανέλθει λίγες ώρες μετά, συνεχίζοντας την εξύβριση, τη συκοφαντία και τις απειλές.

Γι’ αυτό και ο δημοσιογράφος υπέβαλε σε βάρος του συμπληρωματική μήνυση.

«Θεωρώ ότι, κάποια στιγμή, οι μέχρι τώρα λεκτικές, φυσικές ή διαδικτυακές επιθέσεις θα περάσουν σε επίπεδο απόπειρας φυσικής εξόντωσης κάποιου από όλους εμάς.

»Στη Μυτιλήνη λειτουργεί οργανωμένο τάγμα εφόδου, συμμορία που μέρα με τη μέρα η δράση της αναβαθμίζεται, τα δε μέλη της αποθρασύνονται, κυρίως λόγω της ατιμωρησίας. Από τους πρώτους στόχους τους, εμείς, ΟΛΟΙ οι άνθρωποι της ενημέρωσης»
, έχει δηλώσει ο κ. Μπαλάσκας.

Ενα πάντως είναι το σίγουρο, σύμφωνα με τους υποστηρικτές των κατηγορουμένων: αν ξαναέρθει η Νέα Δημοκρατία στα πράγματα, θα τη γλιτώσουν!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου