Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** Τα αντανακλαστικά της ΕΡΤ φάνηκαν και προχθές τη νύχτα με την κάλυψη της εφιαλτικής περιπέτειας των επιβατών και του πληρώματος του “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

** Ο ενημερωτικός τομέας της ΕΡΤ, έχει ως φαίνεται δύο διαστάσεις. Τους “σκαπανείς” εκείνους που καίγονται μέρα νύχτα, για να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο την πληροφόρηση και όσους είναι επιφορτισμένοι με τη διάδοση της κυβερνητικής γραμμής.

** Οι δεύτεροι το κάνουν και με λάθος τρόπο και δημιουργούν τις προυποθέσεις για να δέχεται επιθέσεις η ΕΡΤ.

** Η προσωπική τους ατζέντα, είναι εκείνη που καθορίζει τον όψιμο φιλοκυβερνητισμό τους και την συχνά προκλητική τους στάση. Έχουν άλλαξει κόμματα και ηγέτες, ανά 4ετίες, που έχουμε ζαλιστεί.

** Η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με την ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία. Εντός του Μνημονίου άλλοι έφερναν τέσσερις- τέσσερις τους χρυσαυγίτες και τώρα άλλοι κουβαλάνε δύο, δύο τους αντιπροέδρους της ΝΔ.

** Οι εκλογές είναι όμως ακόμη μακριά. Πόσοι θα αντέξουν; Πόσοι θα είναι υποψήφιοι, από τους αστέρες των media.

** Στην περίπτωση της ΕΡΤ, αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στη ΝΕΡΙΤ, υπό τον κ. Προκοπάκη, θα εργάζονταν 400 άτομα και κάποιοι ακόμη μέσω εργολαβικών εταιρειών.

** Με την επαναφορά της εταιρείας, με το νόμο του Νίκου Παππά, προστέθηκαν άλλοι 1.700 εργαζόμενοι, χωρίς να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το ελληνικό δημόσιο (το αντίθετο…), δίχως νέο κόστος για τον καταναλωτή και με νέα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα.

** Με έκπληξη βλέπουμε στο twitter πως όσοι ηγούνται του αγώνα συγκρότησης του “αντιΣΥΡΙΖΑ” μετώπου είναι υπάλληλοι της ΕΡΤ.

** Με μία ή δύο ώρες εκπομπή τη μέρα στην Αγία Παρασκευή, διαβάζοντας κείμενα από το Internet και τις εφημερίδες, και όλο το υπόλοιπο του 24ωρου δίνονται, ολόψυχα στον αγώνα επιστροφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα social media.

** Στο τέλος του μήνα, φυσικά καταβάλλεται ο μισθός από την ΕΡΤ, την οποία άνοιξε ο “επάρατος” ΣΥΡΙΖΑ.

** Άλλοι πάλι, που τιμήθηκαν με θέσεις από το ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, πήγαν και ζήτησαν από τον υπέρμαχο των απολύσεων Κυριάκο Μητσοτάκη να τους σώσει από το κακό που τους έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και τους έδωσε έναν μισθό!

** Κι άλλοι πίσω στο παρασκήνιο, πιέζουν για να διατηρηθούν στις θέσεις τους τα παιδιά της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

** Περιορίζονται οι ελπίδες για το Mega. Οι ενδιαφερόμενοι, όσοι υπάρχουν θα πρέπει εμπράκτως να εμφανιστούν και να είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν.

** Θα πάρει κι άλλους ανθρώπους από το κανάλι ο Τζόνι Καλημέρης και ο Δημήτρης Μιχαλέλης.

** Στο πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα θα υπάρχουν εκπλήξεις και ίσως με πρόσωπα που σήμερα είναι στο ραδιόφωνο.

** Η κατάσταση στα “Νέα” και τον ΔΟΛ προβληματίζει. Μετά από ένα χρόνο από την απόκτηση των δύο εντύπων από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως και του ΒΗΜΑ FM, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία μεταξύ των εργαζομένων.

** Το νέο κύμα απολύσεων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν δεν υπήρχαν κάποιες άστοχες προσλήψεις το προηγούμενο διάστημα.

** Ο σχεδιασμός για την πορεία των δύο εντύπων αναθεωρείται, με στόχο τις εκλογές του Μαΐου του 2019.

** Παράλληλα με την Άλτερ Έγκο, υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες του επιχειρηματία στα ΜΜΕ σε εφημερίδες και ραδιόφωνο.

** Είναι πάντως ενδεικτικό πως από τα Παραπολιτικά FM καταγράφονται αποχωρήσεις δημοσιογράφων και ίσως να υπάρξουν και επιστροφές στο Real FM.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου