Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

H απελευθέρωση των στρατιωτικών, η Παναγία...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...και η πονηρή στρίγγλα που έγινε (;) αρνάκι


Του Νίκου Λακόπουλου
(anoixtoparathyro.gr)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παναγία εργάζεται για τους Έλληνες, τα τελευταία χρόνια, αν και δεν είναι φιλοκυβερνητική, ούτε καν Ελληνίδα
«Μην υπολογίζετε την Ελλάδα, είναι μια χώρα όσο ένα βιλαέτι. Είναι λίγο πιο μικρή απ’ την Κωνσταντινούπολη. Αλλά είμαστε γείτονες. Όσο παραμένει ήσυχη δεν έχουμε τίποτα να πούμε».

Ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ έκανε αυτές τις δηλώσεις σε ένα τούρκικο πανεπιστήμιο, λίγο αφότου η ΜΙΤ μπήκε σε ένα άλλο βιλαέτι, το Κόσοβο και συνέλαβε έξι υπόπτους και αποχώρησε σα να μη τρέχει τίποτε. Αν χρειασθεί θα το ξανακάνει, είπε ο Ερντογάν.

Στο μεταξύ πεντέμιση μήνες κρατούσε φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που απελευθέρωσε ξαφνικά (;) την παραμονή της Γιορτής της Παναγιάς, το δεύτερο Πάσχα των Ελλήνων, αν και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το περίμενε να συμβεί το κανονικό Πάσχα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο Πατριάρχης και ο Υπουργός Άμυνας το απέδωσαν στην χάρη Της. Φαίνεται πως η Παναγία ενώνει τους δυο λαούς και παρακολουθεί και τις εξελίξεις με την τούρκικη λίρα, αλλά και το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παναγία εργάζεται για τους Έλληνες, τα τελευταία χρόνια, αν και δεν είναι φιλοκυβερνητική, ούτε καν Ελληνίδα. Η Ελευθερώτρα έδειξε για μια ακόμα φορά πως αυτό το έθνος, την χρειάζεται καθώς η εξωτερική της πολιτική βρίσκεται στα χέρια Της, όπως και η Οικονομία και το μέλλον της.

Άλλοι βέβαια λένε πως η κατάσταση της τουρκικής Οικονομίας και η κατρακύλα της τούρκικης λίρας απελευθέρωσαν τους δύο Έλληνες που είχαν υποδοχή ηρώων, αν και δεν έκαναν κάτι ηρωικό, απλώς περιπολούσαν και τους συνέλαβαν.

Η Ελλάδα ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη τραγωδία χρειάζεται ήρωες, θαύματα και καλές ειδήσεις -που έσπευσαν όλοι να οικειοποιηθούν, πλην της Ντόρας που είχε πάει να τους …φέρει πίσω, αλλά δεν τα κατάφερε. Mάλλον η εξωτερική πολιτική δεν είναι δημόσιες σχέσεις, αν και ο κ. Κοτζιάς μιλάει για τον θρίαμβο της -ελληνικής- διπλωματίας (...)

Διαβάστε τα όλα ΕΔΩ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου