Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προϊστάμενοι στην ΕΡΤ

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες τοποθέτησης προϊσταμένων στην ΕΡΤ με βάση το νέο οργανόγραμμα. Στη διεύθυνση του Newsroom, που ανήκει στη Γενική Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ, τοποθετήθηκαν οι Δημήτρης Γεωργόπουλος (δελτία ειδήσεων), η Αλεξάνδρα Χριστακάκη (τμήμα ρεπορτάζ) και η Κατερίνα Κουράντη (ενημερωτικές εκπομπές).
---
Δημοσιογραφικές

ταυτότητες μέσα στο καλοκαίρι

Συνεχίζεται μέσα στο κατακαλόκαιρο η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων στην ΕΣΗΕΑ, όπου υποχρεωτικά συντάσσεται από τα μέλη εκ νέου απογραφικό δελτίο, καταβάλλονται 5 ευρώ για την έκδοσή της και η φωτογράφηση γίνεται εντός Ένωσης. Δεν είναι φυσικά αντιληπτό το νόημα της όλης πρωτοβουλίας εν μέσω κονιορτοποίησης του κλάδου.
---

Ενέκρινε το ΔΣ της ΕΡΤ

τη συμφωνία με τις εφτά ομάδες της SL

Ενέκρινε το ΔΣ της ΕΡΤ τη συμφωνία απόκτησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των 7 “άστεγων” ΠΑΕ, Παναθηναϊκού, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό, Απόλλωνα Σμύρνης, Ξάνθη και Λαμία για τα επόμενα δύο έτη. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος τα 4 από τα 5 μέλη του ΔΣ, τα οποία και την ενέκριναν. Μία από τις ψήψους δόθηκε με επιφύλαξη από πρόσωπο που υπερθεμάτισε για τη συμφωνία Πολιτείας - Ομάδων.
---
Να ζητήσει νέα γνωμοδότηση για ΕΔΟΕΑΠ

Η κυβέρνηση, μέσω της ΕΛΣΤΑΤ, θα πρέπει να ζητήσει νέα γνωμοδότηση από τη Eurostat για το θεσμικό καθεστώς λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ και αν πρέπει να ενταχθεί στους φορείς της γενικής κυβέρνησης. Αυτό είναι το νόημα της απάντησης της Κομισιόν στην ερώτηση των τριών ευρωβουλευτών Μ. Κύρκου, Γ. Γραμματικάκη και Ν. Ανδρουλάκη περί δυνατότητας επαναξιολόγησης του ΕΔΟΕΑΠ. Η Κομισιόν απάντησε πως η μόνη αρμόδια υπηρεσία είναι η Ελληνική Στατιστική Αρχή, που ζήτησε αρχικά τη γνώμη της Eurostat, έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει νέα γνώμη, αν τα στοιχεία που έχουν δοθεί είναι λάθος.
---
Μόνο πρωινός ο ΕΔΟΕΑΠ

Πολλές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για την κατάργηση της απογευματινής λειτουργίας του ΤΥΠ από την 1η Αυγούστου. Πρακτικά, οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τα αιτήματά τους και τις αποδείξεις δαπανών το απόγευμα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Η απόφαση είναι ακατανόητη, καθώς μετά τις 3.30 το απόγευμα ο ΕΔΟΕΑΠ απασχολούσε μόλις έναν υπάλληλο στο ΤΥΠ για την παραλαβή των αποδείξεων.
---
Και www.ethnos.gr με Κυριακόπουλο

Τη δική του ιστοσελίδα αποκτάει το «Έθνος» με επικεφαλής τον Κώστα Κυριακόπουλο, πρώην στέλεχος της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», με ύλη από την εφημερίδα και από ρεπορτάζ αποκλειστικά για το site.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου