Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

... "Απογευματινή" - 3η αίτηση πτώχευσης ...

*
Εργαζόμενοι "Απογευματινής"
***
*
Σε Πεπόνη- Μουζακίτη η καταγγελία εργαζομένων στο ΣΔΟΕ


3η αίτηση πτώχευσης της "Α"
από τον Σαραντόπουλο!
Τρίτη κατά σειρά, αίτηση πτώχευσης της Απογευματινής κατέθεσε η πλευρά του Κ. Ι. Σαραντόπουλου εκ μέρους της εταιρείας “Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.”, σε μία ακόμη απόπειρα εξόντωσης των εργαζομένων, αλλά και σε μία πρωτοφανή κίνηση εμπαιγμού της Δικαιοσύνης.
Ο εργολάβος και εκδότης ζητά εκ νέου και με περισσό θράσος να πτωχεύσει την εφημερίδα παρόλο που το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε απορρίψει κατηγορηματικά τη δήλωση παύσης πληρωμών και αίτηση πτώχευσης της ιστορικής εφημερίδας, με την υπ’ αριθμ στις 810/2011 απόφαση του.
Μία απόφαση, η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι πλέον τελεσίδικη, καθώς ο κ.Σαραντόπουλος δεν τόλμησε να ασκήσει ούτε έφεση ούτε αναίρεση. Υπενθυμίζεται επίσης ότι είχε στη συνέχεια καταθέσει και δεύτερη αίτηση πτώχευσης, την οποία μόνος του απέσυρε, αντιλαμβανόμενος προφανώς την αστειότητα των ισχυρισμών του.

Στην τρίτη αίτηση πτώχευσης ο εργολάβος και εκδότης επαναφέρει το αίτημα του να πτωχεύσει η Απογευματινή «ντε και καλά», παρόλο που έχει ήδη κριθεί από τη Δικαιοσύνη ότι δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις κήρυξης της επιχείρησης σε πτώχευση αλλά και ότι η αίτηση πτώχευσης είχε υποβληθεί με δόλιο σκοπό, προβάλλοντας το απίστευτο επιχείρημα «δεν έγινε δεκτό να πτωχεύσω τότε, αλλά πτωχεύστε με τώρα, διότι στο μεταξύ είχα κλείσει την εφημερίδα και δεν είχα έσοδα»!!!

Εμπαίζει δηλαδή την ελληνική Δικαιοσύνη ο κ.Σαραντόπουλος, ασκώντας «νέα» αίτηση πτώχευσης μίας επιχείρησης, για την οποία έχει εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση… Εάν δηλαδή απορριφθεί και αυτή η αίτηση, τι θα κάνετε κ.Σαραντόπουλε; Θα συνεχίσετε να ασκείτε αιτήσεις πτώχευσης, με την ελπίδα ότι κάποτε θα τη γλυτώσετε; Θα συνεχίσετε να αγνοείτε τις αποφάσεις των ελληνικών Δικαστηρίων, επειδή δεν σας αρέσουν; Θα ζητάτε από τον Έλληνα δικαστή να «προσπεράσει» το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έχει ήδη κρίνει τη δολιότητα των προθέσεων σας; Πως επικαλείσθε το γεγονός ότι δεν είχατε έσοδα επειδή αναστείλατε την έκδοση της εφημερίδας, χωρίς νομίμως να την κλείσετε και να την εκκαθαρίσετε;

Οι εργαζόμενοι της «Α» έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Το λέγαμε από την πρώτη στιγμή και αποδείχθηκε πράγματι ότι οι Έλληνες δικαστές (που δέχονται και οι ίδιοι επιθέσεις τώρα ως κλάδος) στέκονται στο πλευρό των εργαζόμενων -όταν αυτοί έχουν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου με το μέρος τους- και αποδίδουν Δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη και τώρα θα μας προστατέψει από αυτή τη νέα προσπάθεια της επιχείρησης να ξεφορτωθεί τις υποχρεώσεις της απέναντι μας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις 12 Απριλίου του 2011 εργαζόμενοι της Απογευματινής είχαμε προβεί σε καταγγελία στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καταθέτοντας στοιχεία έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν όχι μόνο εκροές χρημάτων από το ταμείο της επιχείρησης, αλλά και ύποπτες μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ offshore εταιρειών και στελεχών της διοίκησης της «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ». Στοιχεία δηλαδή από τα οποία προκύπτει ότι εντός της εφημερίδας είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια «μαύρο ταμείο» » με αποτέλεσμα έσοδα της Απογευματινής να καταλήγουν σε προσωπικούς λογαριασμούς της οικογένειας Σαραντόπουλου. Στο ΣΔΟΕ επίσης είχε καταγγελθεί η μεταφορά αρχείου της επιχείρησης από την έδρα της, την περασμένη Άνοιξη.

Χθες, 12 Σεπτεμβρίου 2012 η καταγγελία αυτή τέθηκε σε γνώση των οικονομικών εισαγγελέων κ.Πεπόνη και κ.Μουζακίτη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι θα ερευνηθεί σε βάθος.
Υπενθυμίζουμε επίσης, προς κάθε αρμόδιο ότι η «Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ» εξακολουθεί να χρωστάει στα ασφαλιστικά μας ταμεία εισφορές από τις αρχές του 2010, γεγονός πολύ σοβαρό ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Η τρίτη αίτηση πτώχευσης θα εκδικαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι θα παρέμβουμε στη διαδικασία, συνεχίζοντας τον αγώνα για την Απογευματινή μας, η οποία εφέτος τον Οκτώβριο θα έκλεινε 60 χρόνια κυκλοφορίας…
---
*


............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου