Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

... δημοσιογράφοι στα όρια του ηθικού και νομίμου ...

*
zoornalistas
***
*

Ναι, υπάρχουν δημοσιογράφοι
οι οποίοι είναι σε pay-roll


Σταχυολογούμε από τις δηλώσεις του  προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη στον “ΒΗΜΑ FM” (18/9/2012), για τους δημοσιογράφους, τις δημόσιες σχέσεις και τα pay-roll:

Ναι, υπάρχουν δημοσιογράφοι οι οποίοι είναι σε pay-roll, αυτό έχει προκύψει και από την έρευνα για τη SIEMENS και από την έρευνα για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, στα εισαγγελικά έγγραφα, ότι δηλαδή πληρώνονται μέσω εταιριών δημοσιογράφοι για να κάνουν δημόσιες σχέσεις υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων που ζητούν συναλλαγή  για έργα του δημοσίου….

 - Η ΕΣΗΕΑ για να πούμε την αλήθεια, είναι λίγο δειλή. Θα έπρεπε να εφαρμόσει τον Κώδικα Δεοντολογίας -τον ψηφισμένο δημοκρατικά- με αυστηρότητα.  Δεν μπορεί όμως να τον εφαρμόσει με αυστηρότητα, δυστυχώς, λόγω της κακής εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης. Είναι οι συμμαχίες, είναι οι φιλίες, είναι διάφορα τέτοια πράγματα...
Εχουν βγει ονόματα ανθρώπων που είναι μέλη του επαγγελματικού μας σωματείου, δουλεύουν για Μέσα Ενημέρωσης και ταυτόχρονα η εταιρία τους αναλάμβανε, όχι μόνο τις δημόσιες σχέσεις με αστρονομικά ποσά για λογαριασμό της Siemens συγκεκριμένα, αλλά και για να χρηματίζονται και άλλοι. Και ήταν ένας τρόπος ώστε η εταιρία η συγκεκριμένη να «λαδώνει», να το πω έτσι όπως το λέμε όλοι μας, να «λαδώνει» δημοσιογράφους για να έχει καλή μεταχείριση.

Το πόσα χρήματα οι τράπεζες περνούν σε συντάκτες του οικονομικού ρεπορτάζ, είναι το επόμενο μεγάλο θέμα το οποίο πρέπει κανείς να το ερευνήσει και να μην το κρύψει.

- Η έρευνα η οποία έχει γίνει από παλιά ήταν να εντοπίσουμε τις εταιρίες στις οποίες συμμετέχουν επισήμως, οι συνάδελφοί μας, μέλη του σωματείου. Από κει και πέρα, αυτή η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε, γιατί και τα Πειθαρχικά Συμβούλια δεν είναι και τόσο παραγωγικά και σας εξήγησα πώς συμβαίνουν μερικά πράγματα σε έναν κλάδο, που δεν είναι αυτή τη στιγμή στην καλύτερη κατάσταση…

Σας θυμίζω ένα απλό πράγμα, στα όρια του ηθικού και νομίμου, ότι δηλαδή  ο κ. Σάλας είχε προσφέρει δώρο ταξίδι στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής σε καμιά 50αρια δημοσιογράφους. Κι αυτό τι είναι τώρα; Το ακούει κάποιος πολίτης και λέει: με συγχωρείτε, εδώ έχουμε ενός τύπου συναλλαγή. Οι δημόσιες σχέσεις των Τραπεζών πολλές φορές αποφέρουν  υλικό κέρδος. Είναι δυνατόν ο Τρίμης, ο οποίος υποθετικά καλείται από μία Τράπεζα να κάνει ένα ταξίδι, να γράψει κακή κουβέντα για την Τράπεζα μετά; Τα ξέρετε.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη Τρίμη
---
*

............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου