Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

... Κουρής: "Όταν έχω λεφτά θα πληρώσω" ...

*
Απλήρωτοι "Αυριανής"
***
*

Είμαστε εργαζόμενοι
και δεν προσφέρουμε εθελοντική εργασία
Λες και τόσα χρόνια δεν έχουμε μάθει τον Κουρή. 
Λες και εθελοτυφλούσαμε.
Αν είναι δυνατόν, να περιμένουμε δύο ολόκληρα χρόνια τους μισθούς μας.
Έως εδώ όμως …
Είμαστε εργαζόμενοι και δεν προσφέρουμε εθελοντική εργασία. Αυτό εξάλλου ανέγραφε και το πλακάτ τους μπλοκ της «Αυριανής, στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ. «ο τσάμπας πέθανε» όπως ανέφερε και προγενέστερη ανάρτηση των απλήρωτων εργαζόμενων. 

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Ο Κουρής εξακολουθεί να κρατά την ίδια τακτική και να αρνείται να πληρώσει τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Αυριανή». Την προηγούμενη βδομάδα και μετά τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των δημοσιογράφων, έγινε υποτίθεται προσπάθεια για την πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων. Όμως επικράτησε η … απορία του Μπάμπη. Του γνωστού λογιστή του Κουρή: «Και αν τους πληρώσουμε και δεν σταματήσουν την απεργία;». Και δεν τους πλήρωσε. Και μιλάμε ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβρη του 2010. Και ο Μπάμπης, αναρωτήθηκε γιατί να τους … πληρώσει.

Και όλα αυτά για 600 ευρώ, που είχαν ως σκοπό να πληρώσουν – αν είναι δυνατόν – και ενώ δεν πλήρωσαν το επίδομα αδείας, το μισό επίδομα του Πάσχα και φυσικά τους μισθούς από τον Οκτώβρη του 2010.

Από την άλλη, ακούγεται ότι ο Κουρής φρόντισε να τακτοποιήσει τις όποιες άλλες οικονομικές υποχρεώσεις του και φαίνεται πως αυτός ήταν ο λόγος που επισκέφθηκε πρόσφατα – σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας- τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Προσφάτως, «διέρρευσε» επίσης, ότι θα μετατρέψει τα δύο μουσικά ραδιόφωνα ιδιοκτησίας του σε ειδησεογραφικά. Περισσότερο από 8 μήνες είναι απλήρωτοι και οι εργαζόμενοι στα μουσικά αυτά ραδιόφωνα. Και το γενικό πρόσταγμα, το ανέθεσε στον Σταμάτη Μαλέλη. Αλήθεια ποια είναι η θέση του συγκεκριμένου για τον μελλοντικό συνεταίρο του στο θέμα της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους; Θα κρατήσει στα ραδιόφωνα τους απλήρωτους μουσικούς παραγωγούς και ηχολήπτες; Θα φροντίσει για την εξόφληση όλων των εργαζομένων;

Και αφού, όπως κυκλοφορεί, ο Κουρής φρόντισε για την αποπληρωμή των χρεών του, πιθανόν λόγω του δικαστηρίου, γιατί δεν φροντίζει να πληρώσει και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην «Αυριανή» οι οποίοι δύο χρόνια του βγάζουν την εφημερίδα; Ας μη ξεχνάει ότι δεν πληρώνει καν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ούτε φυσικά τα προβλεπόμενα από τον Νόμο.

Και επειδή όμως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας μόνιμη επωδός του είναι το «Όταν έχω λεφτά θα πληρώσω», τώρα που φαίνεται ότι έχει – αφού πλήρωσε τις υποχρεώσεις του – ας φροντίσει να αρχίσει σιγά σιγά να εξοφλεί και τους δημοσιογράφους. Οι οποίοι είναι ήδη σε τραγική κατάσταση, με λογαριασμούς απλήρωτους και με οικογένειες που κυριολεκτικά πεινάνε.
---
*

............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου