Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

... "Metrosport" - αντεργατικές τακτικές ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΕΤΗΠΤ-Θ

Νέο "χτύπημα"

στους εργαζόμενους στον Τύπο
*
Η Ενωση Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εφημερίδα «Metrosport» για τις αντεργατικές τακτικές της. Για μια ακόμη φορά η ιδιοκτησία της «πρωτοπορεί» στο δρόμο της κατάργησης όχι απλώς των κεκτημένων χρόνων, αλλά των ίδιων των θέσεων εργασίας.

Τελείως αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να διαλύσει το τμήμα της σελιδοποίησης απολύοντας 4 μέλη μας, ανάμεσά τους και την Οργανωτική γραμματέα του σωματείου. Όλως τυχαίως τη σελιδοποίηση της εφημερίδας συνεχίζει να την πραγματοποιεί το σύνολο των εργαζομένων του πρωην ατελιέ της εφημερίδας Μετροσπορτ εκτός των εγκαταστασεων της εφημερίδας, «απαλαγμένο» πλέον από τα «ενοχλητικά» μέλη της Ένωσής μας.

Το νέο αυτό «χτύπημα» στους εργαζομένους στον Τύπο έρχεται ως φυσική συνέχεια των πρακτικών της εφημερίδας από την ίδρυσή της, το 2000. Η «Metrosport» εφάρμοζε αυτά που θέλει να επιβάλει η τρόικα εδώ και μια δεκαετία (μη τήρηση ΣΣΕ, εξαήμερο, όχι επιπλέον αμοιβή για εργασία το Σαββατοκύριακο, υπερωρίες, νυχτερινά κ.λπ.). Η ΣΣΕ εφαρμόστηκε… μερικώς (ποτέ δεν καταβλήθηκαν υπερωρίες, νυχτερινά και αμοιβή για εργασία το Σ/Κ) μόνο μετά από καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας του σωματείου και του τότε Γενικού Γραμματέα, ο οποίος διώχθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση. Μάλιστα, αμέσως μετά τη δικαίωσή του από τα δικαστήρια, που αποφάσισαν την επιστροφή του στην εργασία του, η επιχείρηση διέλυσε το τμήμα με σκοπό να απαλλαγεί από τους «ενοχλητικούς» συνδικαλιστές της Ενωσής μας, που ήταν οι μόνοι που αντιδρούσαν στις τακτικές της και διεκδικούσαν μαχητικά τα δικαιώματά τους.

Η κίνηση αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι μια πρόβα τζενεράλε για τα σχέδια των εργοδοτών να πετύχουν την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ μέσω της εργολαβικής ανάθεσης σε εξωτερικούς συνεργάτες δραστηριοτήτων απαραίτητων για την έκδοση της εφημερίδας. Εξάλλου, αυτός είναι και ο πιο εύκολος τρόπος για να καθιερώσουν μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας για να εξαθλιώσουν τους εργαζομένους στον Τύπο.

Η ΕΤΗΠΤ-Θ θα αντιδράσει δυναμικά και θα κάνει τα πάντα για να μην περάσουν αυτές οι τακτικές. Παράλληλα καλεί τα υπόλοιπα σωματεία του Τύπου να συστρατευτούν στον αγώνα αυτόν, γιατί τους αφορά όλους…


       O Πρόεδρος                                          Ο Αντιπρόεδρος

Καρακούλας Χρήστος                              Βαϊτερλής Αγγελος           
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου