Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

... "Εθνος" - συναδελφοφαγία !!!

*
Ματίνα Παπαχριστούδη
(greektv.com)
***
*
Χαμός στο " Έθνος" με τα ...επιμίσθια


Νέος κύκλος περικοπών για όλους κατά 5% ανακοινώθηκε στο "Έθνος". Δόθηκε όμως και εναλλακτική ...λύση για τους συντάκτες προκειμένου να μην εφαρμοστεί. Να συμφωνήσουν όλοι να περικοπούν κατά 50% όλα τα επιμίσθια που λαμβάνουν όσοι τα λαμβάνουν, για να μη γίνει η μείωση 5% σε όλους τους μισθούς.

Και φυσικά έγινε το σώσε. Η εργοδοσία δείχνει εκτός από τα δόντια της, τη μαεστρία της σε τρόπους απόλυτου διχασμού των εργαζομένων. Μετά τις δεκάδες των απολύσεων, μετά τη "σφαγή" όλων όσων είχαν αγωνιστική φωνή και παρουσία, μετά τις αποχωρήσεις υποχρεωτικά ή οικειοθελώς, μετά την απόλυτη υποταγή που απαίτησαν και έλαβαν οι μεγαλοπαράγοντες δημοσιογράφοι στην εφημερίδα, ήρθε η στιγμή της αρένας.

Αντί η εργοδοσία να προχωρήσει στο σχέδιο μείωσης αποδοχών, κάτι που αναμένεται εξάλλου σε όλα τα ΜΜΕ ως 2ος ή 3ος κύκλος των ατομικών ιδιωτικών συμφωνητικών, σερβίρει το τέλειο σχέδιο συναδελφοφαγίας. Οι πολλοί, είλωτες με βασικούς μειωμένους μισθούς, έναντι των λίγων αμειβόμενων με επιμίσθια για τη 2η ή 3η απασχόληση τους εντός συγκροτήματος. Αφού δηλαδή η εταιρεία τους χρησιμοποίησε εναντίον των πολλών το προηγούμενο διάστημα, τώρα στρέφει τη μια κατηγορία εναντίον της άλλης.

Και έτσι προχωρά το σχέδιο. Οι εργαζόμενοι στα εκδοτικά συγκροτήματα θα εργάζονται με έναν ενιαίο χαμηλό μισθό για όλα τα Μέσα της εταιρείας, οποιουδήποτε είδους και σε οποιοδήποτε μέρος. Το επιμίσθιο τελειώνει. Στο "Έθνος" με άσχημο τρόπο.

Για το θέμα γράφει και η Πόπη Χριστοδουλίδου στο "Πειρατικό ρεπορτάζ". Κάτι ξέρει και η Πόπη για τις τακτικές του Φώτη Μπόμπολα. Στο πετσί της.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου