Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

... ραδιοφωνικοί σταθμοί σε τιμή ευκαιρίας ...*
Δημήτρης Κανελλόπουλος
(e-tetRadio)
***
*
Με ένα εκατομμύριο ευρώ
αγοράζεις ραδιόφωνο

Και όσο θυμάμαι που μέχρι πριν από λίγους μήνες για να αγοράσεις έναν ραδιοσταθμό ήθελες, ούτε λίγο ούτε πολύ, 3 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, πια, δεν χρειάζεσαι ούτε καν το 1/3 των χρημάτων. Σε λίγο θα τα βρίσκουμε τα ραδιόφωνα στα καλάθια των προσφορών. Η προσφορά ήδη είναι μεγαλύτερη από τη ζήτησηΗ τιμή πάντως ενός ραδιοφώνου τώρα παίζει στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτή είναι η τιμή έναρξης στη δημοπρασία που όρισε η τράπεζα Πειραιώς για τον «Derti 98.6», τη μεθεπόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. Η δημοπρασία ορίστηκε για το απόγευμα εκείνης της ημέρας και μένει να δούμε αν θα παρουσιαστεί κάποιος αυτή τη φορά. Μία εβδομάδα πιο πριν όμως, την άλλη Τετάρτη, έχουμε δημοπρασία για το «Nitro 102.5», με το τίμημα να είναι λίγο πιο ακριβό, κοντά στο 1,1 εκατομμύρια ευρώ. Ιδού:

1) Πλειστηριασμός Nitro Radio 102,5: 19/9/12. Τιμή πρώτης προσφοράς:
1.088.102,33 ευρώ. Επισπεύδουσα τράπεζα: EFG Eurobank Ergasias A.E.

2) Πλειστηριασμός Derti 9,86 FM: 26/9/12. 1.000.000,00 ευρώ. Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.
Στα υπόψιν βέβαια πως οι δύο σταθμοί έχουν κάποια... βαρίδια που κουβαλούν μαζί τους, ηχολήπτες, παραγωγούς κ.ο.κ. Κάτι που δεν αρέσει στους επιχειρηματίες. Προτιμούν πιο καθαρές συχνότητες (όπως θα ήθελε και η τρόικα επίσης)...

Αυτό ήταν και το μήνυμα που ο Πέτρος Κωστόπουλος μετέφερε μέσωδιευθυντών στους εργαζόμενους. Τους είπε ότι δεν έχει την δυνατότητανα πληρώνει μισθούς, λειτουργικά έξοδα και εισφορές από εδώ και πέρα και παρακάλεσε να παραιτηθούν κάποιοι ώστε να τον... ελαφρύνουν. Και τα οφειλόμενα θα τα πάρουν εν καιρώ! Σημείωσε επίσης την προϋπόθεση πώς όσο λιγότεροι είναι οι εργαζόμενοι τόσο μεγαλύτερη ηδυνατότητα να επιβιώσει υγιώς ένας ραδιοφωνικός σταθμός!

Πληροφοριακά πάντως, η μέση τιμή ενός ραδιοσταθμού της επαρχίας είναι από 1.500 έως 3.000 ευρώ, ενώ ραδιόφωνο νόμιμο (στο Δερβένι Κορινθίας) πουλήθηκε... 400 ευρώ!

---
*


............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου