Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

... ρ/σ "Alpha 98.9" - 15ήμερη απεργία !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΕΤΕΡ

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την μη προσέλευση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ και την προκλητική τους στάση με σωρεία ενεργειών κατά της ΕΤΕΡ και των τεχνικών του ALPHA (πχ συλλήψεις τεχνικών) απαντώντας στις απολύσεις και τις πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αποφάσισε την κήρυξη: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 06.00 της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι  και την 06.00 ώρα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα:
  1. 1.      Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας που απελύθησαν (οι 3 από αυτές έγιναν χθες το απόγευμα την ώρα της μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ), επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012  και δύο από αυτούς επιπροσθέτως διώκονται λόγω της ιδιότητός τους ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ενώσεώς μας.
  2. 2.      Να απέχει η διοίκηση του ALPHA από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού κατά την διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και παρεμπόδισης αυτών.
  3. 3.      Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9.
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας. Οι αθρόες απολύσεις των τεχνικών και η χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων ή επισφαλώς εργαζόμενων για το σπάσιμο της απεργίας μας, δείχνει στους ακροατές του εν λόγω ραδιοσταθμού το επίπεδο της ενημέρωσης που προσφέρει.
Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να σταματήσει να καλύπτει την εργοδοσία και  να ενεργοποιήσει πλέον το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας για την πάταξη της αυθαιρεσίας και της κατά συρροή παραβίασης της ΣΣΕ των τεχνικών της ραδιοφωνίας.
Καλούμε την Ελληνική αστυνομία και την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσουν το πρωτοφανές γεγονός της σύλληψης των βαρδιών ασφαλείας της απεργίας μας την 19η/9ου/2012 και της άρνησης των ανδρών του ΑΤ Παιανίας να μας επιδείξουν την εισαγγελική εντολή με την οποία έγιναν οι συλλήψεις.
Αυτά προς το παρόν και να είναι σίγουροι οι «διευθυντάδες» συνδαιτυμόνες των «πολιτικοποινικών» ότι θα επανέλθουμε…
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                    Ο πρόεδρος                                     Η Γενική Γραμματέας
        Δημήτρης Καμαρινόπουλος                             Μαρία Γεωργέα
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*
............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου