Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

... ΕΣΗΕΑ εναντίον ΕΔΟΕΑΠ και τούμπαλιν ...

*
Ματίνα Παπαχριστούδη
greektv.com
***
*
Στη σκιά της εισαγγελικής έρευνας,
σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ

Σε ενημερωτική συνάντηση καλεί το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τους συνταξιούχους και εκπροσώπους των ΜΜΕ την Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι. Και την ίδια ώρα θα συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πιθανώς με θέμα ΕΔΟΕΑΠ.

Στη σκιά της εισαγγελικής έρευνας για τους χειρισμούς του ταμείου στο ζήτημα των αποθεματικών ύψους 115.312.441,47 προ PSI, οι σχέσεις μεταξύ ΔΣ ασφαλιστικού οργανισμού και ένωσης συντακτών βρίσκονται στα όρια τους. Η απάντηση της Τράπεζαςτης Ελλάδος στην ΕΣΗΕΑ προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά, κυρίως η ρητή αναφορά της "Κατά δήλωση των αρμοδίων του ΕΔΟΕΑΠ, τα ποσά των απολήψεων θα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ταμείου.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι, μετά από σχετικό έλεγχο στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΠΔ 2616/2009 της ΤτΕ, προέκυψε ότι οι ανωτέρω απολήψεις ποσού 25 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης του ΕΔΟΕΑΠ που διέθετε σε πιστωτικό ίδρυμα (σ.σ. στην Εθνική).

Επομένως τα ποσά δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη πάγιων και τακτικών αναγκών οι οποίες καλύπτονταν ούτως ή άλλως από τα υφιστάμενα υπόλοιπα των λογαριασμών ταμειακής διαχείρισης που διατηρεί σε πιστωτικό Ίδρυμα».


Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ είχε αποστείλει εξώδικο και ο ΕΔΟΕΑΠ απάντησε επίσης με εξώδικη διαμαρτυρία κατηγορώντας την ένωση συντακτών πως λέει ψέμματα.

Την ίδια ώρα ακόμη περισσότερα ερωτηματικά προκαλεί το υπόμνημα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προς τον εισαγγελέα στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά στα ερωτηματικά της γενικής συνέλευσης (φωτο δίπλα). Είναι σαν ολόκληρο το ΔΣ της ένωσης συντακτών να ξέχασε μεμιάς τι ακριβώς έγινε στην επεισοδιακή γενική συνέλευση του περασμένου Ιουνίου και να αποδέχεται-όπως και το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ- πως μετά την αποχώρηση της προέδρου δεν υπήρξε καμία διαδικασία.

Εκτός πια κι αν τα μέλη του ΔΣ κρατάνε αυτά τα ερωτηματικά μόνο για τη "συνδικαλιστική τους μάχη" με τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Στο εν λόγω υπόμνημα προς την πταισματοδίκη του 30ου προανακριτικού τμήματος η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται η επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά διατυπώνονται ερωτηματικά για τη στάση της ίδιας της τράπεζας αφενός και αφετέρου για την τακτική του ΕΔΟΕΑΠ μετά το "κούρεμα" του "Κοινωνικού Κεφαλαίου".

Ακόμη πιο σημαντικό είναι όπως μαθαίνουμε πως υπάρχουν εισηγήσεις για νέες περικοπές στις παροχές υγείας.
---
*


............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

*



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου