Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 23/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"ΕφΣυν": Τα λάθη τους τα πάθη μας


Κυκλοφορεί σήμερα η Σαββατιάτικη "Εφημερίδα των Συντακτών" (23-24/2) με κύριο θέμα τις αστοχίες των Βρυξελλών στις προβλέψεις για την οικονομία μας.

Μεταξύ άλλων ρεπορτάζ από τις Σκουριές ("Γιαννάκη, γουστάρεις αμεσοδημοκρατία;"), το Ελληνικό ("Βόμβα του ΣτΕ στα σχέδια της κυβέρνησης") και φυσικά τον Εξάντα (Το μαύρο "σουξέ" του ΔΝΤ).

***

Αθλητικό πρόγραμμα αξίας
4,3 εκατ. ευρώ για ΕΡΤ

Δεν είναι μόνο η Formula 1. Η ΕΡΤ θέλει να συγκεντρώσει και άλλα αθλητικά δικαιώματα ή να ανανεώσει συμφωνίες που ήδη έχει. Χθες, Παρασκευή, στο ΔΣ της ΕΡΤ, μετά από εισήγηση του διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων, Βαγγέλη Ιωάννου, έφτασαν προς έγκριση η F1, τα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ενόργανης και Ρυθμιστικής Γυμναστικής, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας FISA, τους αγώνες Στίβου IAAF Diamand League και τους αγώνες Κλειστού και Aνοικτού Στίβου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Το τελικό κόστος προϋπολογίζεται σε 4.295.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Ακριβότερα κοστίζει η F1 με προϋπολογισμό 2.850.000 ευρώ για τα έτη 2013 και 2014 μέσω της διαφημιστικής εταιρείας Asset Oglive . Η ΕΡΤ θα καταβάλει σε μετρητά 250.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 2.600.000 ευρώ σε διαφημιστικό χρόνο.

Το πακέτο συνεργασίας με το ΣΕΓΑΣ καλύπτει μια μεγαλύτερη γκάμα αγώνων Ανοικτού και Κλειστού Στίβου, συνολικού κόστους 700.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για την περίοδο 2013 -20616. Η ανανέωση με την IAAF για τους αγώνες στίβου θα γίνει μέσω της IPG Mediabrands η οποία και δεσμεύεται «να πραγματοποιήσει» διαφημιστικό χρόνο αξίας 1.120.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το συνολικό κόστος για την ΕΡΤ θα είναι 560.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση έχει δύο ακόμη συμφωνίες προς έγκριση. Με την EBU για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής UEG για τα έτη 2013-2016, συνολικού ύψους 125.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Μέσω της EBUέρχεται και η συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας FISA για τα έτη 2013-206 συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.
---
πηγή: media-industry

***

Όταν θέλει, η Τρόικα

ακούει και δεν βάζει φόρους


Από τις 13 Ιανουαρίου 2013 ενημερώναμε τους αναγνώστες μας πως η εφαρμογή του ειδικού φόρου τηλεόρασης παρατείνεται ως την 1.1.2014. Στα υπόλοιπα media, η απόφαση αυτή που κυρώθηκε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου έγινε την περασμένη βδομάδα, όμως το ερώτημα παραμένει. Γιατί η Τρόικα αποδέχεται το εύλογο επιχείρημα της ΕΙΤΗΣΕΕ πως αυτός ο φόρος (20% επί των διαφημίσεων) θα καταστρέψει ολοσχερώς την τηλεοπτική αγορά, και δεν πράττει το ίδιο με την υπόλοιπη κοινωνία;
***

Για την έκτακτη
γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης"
Η αδικαιολόγητη και εκβιαστική παραίτηση των 5 μελών της ΕΣΗΕΑ από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ είναι μια ενέργεια που πλήττει την αξιοπιστία του οργανισμού και του σωματείου. Είναι αδιανόητο οι συνάδελφοι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να καταγγέλλουν το σωματείο τους, από τι στιγμή που είχαν τη σύμφωνη γνώμη των τριών άλλων Ενώσεων που μετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ να προχωρήσουν σε διαχειριστικό έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα η ΕΣΗΕΑ από τη πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος με τις απαραίτητες δικαστικές εγγυήσεις.Οι προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων δεν μπορούν να βάζουν σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο & τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ. Εκβιαστικές κινήσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον δημοσιογραφικό κλάδο.

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι με την μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ θα δώσουν απάντηση στα προσωπικά παιχνίδια και θα προστατεύσουν τον οργανισμό μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου