Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κυκλοφορεί ο “Τύπος του Δρόμου”
Ήρθε «ο Τύπος του Δρόμου». Η μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» η οποία ασχολείται με τους άστεγους προχώρησε στην έκδοση ενός δεκαπενθήμερου δωρεάν περιοδικού με την εικόνα της Αθήνας που δεν βρίσκεται στα παράθυρα της τηλεόρασης.
***
Έρχεται και η “Σχεδία” για τους άστεγους
Η «Σχεδία» είναι το νεότερο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου που προωθεί παγκοσμίως την κοινωνική επιχειρηματικότητα και παρέχει τη δυνατότητα νόμιμης εργασίας σε ανθρώπους που δεν έχουν άλλους πόρους για να εξασφαλίσουν τις πιο βασικές τους ανάγκες. Τα περιοδικά δρόμου δεν πωλούνται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.), αλλά αποκλειστικά στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές που προέρχονται αποκλειστικά από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: άστεγους, άνεργους και γενικώς ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην Ελλάδα, η «Σχεδία» θα κυκλοφορεί 11 φορές τον χρόνο (εκτός Αυγούστου), την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, με τιμή πώλησης €3.
***
Κυβερνητικός εκπρόσωπος

εναντίον δημοσιογράφων

Δριμύτατη επίθεση σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για ευθείες απειλές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων κατά την κάλυψη της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα.
«Τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα στη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, έφθασαν στα έσχατα όρια ανυποληψίας, απειλώντας, τηλεφωνικά, με διαγραφή συναδέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν το νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου
***
Αντιδράσεις για Κεδίκογλου και Μουρούτη
Την αντίδραση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος με αφορμή τη χτεσινή απεργία έκανε λόγο «για  φερέφωνα του κ. Τσίπρα στη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων».
***
Νέα διάψευση για ΔΟΛ-Πήγασο

Διέψευσε τα σενάρια περί συγχώνευσης ΔΟΛ και Πήγασου στη σύσκεψη του “Εθνους’” ο διευθυντής της εφημερίδας , Θανάσης Τσεκούρας. Η διάψευση έρχεται μετά την πύκνωση των επαφών των δύο πλευρών, με τελευταία την επίσκεψη του Γ. Μπόμπολα στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ.
***
"Γεννά ερωτηματικά
η στάση των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ"

ΔΗΛΩΣΗ
Μάρκου Γκανά, προέδρου ΕΠΗΕΑ για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ
Οκτώ ημέρες μετά την παραίτηση των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ απ’ το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αδυνατεί να συμφωνήσει στο διαδικαστικό κομμάτι που θα υλοποιεί την καταστατική υποχρέωση της να εκλέξει νέους εκπροσώπους για τον ΕΔΟΕΑΠ. Η αντιπαλότητα μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο Δ.Σ. του  ΕΔΟΕΑΠ και του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που αναπτύχθηκε στην τελευταία διετία, ανεξάρτητα από τον καταλογισμό ευθυνών, δεν ωφελεί κανέναν και ιδιαίτερα τον ΕΔΟΕΑΠ. Το Ταμείο μας δεν είναι ιδιοκτησία των μελών των διοικητικών συμβουλίων!
Είναι ιδιοκτησία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ , όλων των μελών δηλαδή των Ενώσεων που δημιούργησαν τον ΕΔΟΕΑΠ και σε κάθε περίπτωση η πορεία του δεν απασχολεί μόνο την ΕΣΗΕΑ. Απασχολεί εξ ίσου  και τις άλλες ιδρυτικές του Ενώσεις, την  ΕΠΗΕΑ, την ΕΣΗΕΜΘ και την ΕΠΗΕΘ.
Η στάση των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ γεννά ερωτηματικά καθώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον διορισμό προσωρινής διοίκησης στον ΕΔΟΕΑΠ, γεγονός που θα υπονομεύσει την αυτονομία του Ταμείου μας σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κατ’ επιταγή της τρόικα, ήδη το έχει στοχοποιήσει ως το Ταμείο των δήθεν προνομιούχων εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε.
Όλοι συμφωνούμε ότι η παραίτηση της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, θα έπρεπε να γίνει αμέσως μετά τα γεγονότα που διημείφθησαν στην επεισοδιακή συνέλευση του Ιουνίου  του 2012.
Οι  αιφνιδιαστικές όμως παραιτήσεις  των πέντε εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ, που είναι σαφές τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν αφού πραγματοποιήθηκαν εννέα ολόκληρους μήνες μετά τη τακτική γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ και μόλις τρεις μήνες πριν από τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, αποτελούν  ένα πραγματικό γεγονός και ανεξάρτητα από τη μεθόδευσή τους, γεννούν στις Ενώσεις την υποχρέωση να κάνουν εκλογές άμεσα όπως αυτές ορίζονται απ’ το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ.
Ως Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, καλώ τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της πρώτης σε δύναμη Ένωσης μεταξύ των Ενώσεων που συμμετέχουν και συνθέτουν τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, να αναλάβουν άμεσα την πρωτοβουλία για κοινή συνεδρίαση των Ενώσεων προκειμένου από κοινού να προτείνουμε και να επιβάλλουμε στην απερχόμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ασφαλή λύση εξόδου απ’ το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται το Ταμείο μας, αδιέξοδο το οποίο όπως όλοι καταλαβαίνουμε οδηγεί στην απευκταία -για όλους θέλω να πιστεύω- λύση διορισμού διοίκησης απ’ το πρωτοδικείο.
Πρότασή μου προς την κοινή αυτή συνεδρίαση θα είναι η άμεση διενέργεια εκλογών σε κοινή ημερομηνία που θα συναποφασιστεί  από όλες τις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ,ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ) αφού η διεξαγωγή εκλογών απ’ τις υπόλοιπες ενώσεις, πλην της ΕΣΗΕΑ,δεν αίρει το αδιέξοδο, ούτε καμία προοπτική ουσιαστικής λύσης δίνει.
Τα συνδικαλιστικά παιχνίδια και οι μικροπαραταξιακοί υπολογισμοί δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να θίξουν στο ελάχιστο την αυτοτέλεια και να υπονομεύσουν το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.  Είναι γνωστό άλλωστε ότι για κάποια απ’ τα δεινά του κλάδου μας φταίει, πέρα από την τρόικα και τις πολιτικές της, η δική μας ασυνεννοησία και πολλές φορές η ολιγωρία μας στην αποδοχή και υλοποίηση τολμηρών πρωτοβουλιών για την έξοδο του κλάδου από την παρατεταμένη κρίση που διέρχεται.
Τώρα είναι η ώρα να πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε και να ομφαλοσκοπούμε. Είναι η ώρα να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους/ες συναδέρφους/ισσες μας να εκλέξουν στον ΕΔΟΕΑΠ νέα διοίκηση αποτελούμενη από πρόσωπα ικανά που θα έχουν γνώση των θεμάτων του κλάδου και επιθυμία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό μας σπίτι, τον ΕΔΟΕΑΠ.
Τέλος θέλω να πιστεύω ότι η παρούσα δήλωση δεν θα εκληφθεί ως παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΣΗΕΑ γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος της, αλλά ως έκφραση αγωνίας για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ.
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου