Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

... ο "Πήγασος" σε ιδιώτες; ...

*
zoornalistas
***
*
Το ντιλ για τη μεταβίβαση του Πήγασου στον ΔΟΛ
και οι απαιτήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

Από τα 170 εκατ. που έδινε η Γιάννα Αγγελοπούλου για τον «Πήγασο», τώρα δεν αποκλείεται να πέσουμε στο ένα έκτο της τιμής. Μπορεί και λιγότερο...

Οταν ο Σωκράτης Κόκκαλης έβγαζε ανακοίνωση στήριξης του προπονητή στον Ολυμπιακό, ήταν απολύτως σίγουρο ότι μαύρο φίδι θα τον έτρωγε τον κόουτς. Κάτι ανάλογο λένε οι κακές γλώσσες ότι συμβαίνει και με το στόρι για τη μεταβίβαση του «Πήγασου». Βγήκε δηλαδή η διάψευση στο Χρηματιστήριο ότι δεν κουνιέται φύλλο και ότι η φημολογία δεν βασίζεται πουθενά, αλλά όλο και πληθαίνουν οι διαρροές περί του αντιθέτου. Στον ΔΟΛ, δηλαδή, βουίζει ο τόπος ότι έχουν πυκνώσει οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και μάλιστα όχι σε αρχηγικό επίπεδο πλέον, αλλά σε επίπεδο οικονομοτεχνικό. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι και κακό, γιατί όπου μπαίνουν οι λογιστές δεν μπαίνει ο γιατρός!

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ εγώ τα είχα γράψει και την περασμένη Κυριακή, οπότε αμαρτίαν ουκ έχω. Kαι το είχα πει ότι ο δημοφιλής εφοπλιστής το ξανασυζήτησε εκτενώς το θέμα της συμμετοχής του στο ντιλ. Αλλο τώρα αν για να μπει στο κόλπο, απαίτησε να το ελέγχει κιόλας. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα τιμής. Εδώ δεν ισχύει το γνωστό κινηματογραφικό «τι τριάντα, τι σαράντα, τι πενήντα», γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και πονηροί. Μπορεί να βρέθηκαν κάποια μύρια για τις μετοχικές αυξήσεις σε «Πήγασο» και ΔΟΛ (η πρώτη μείωσε το ποσοστό Κυριακίδη σε 6,69 %, η δεύτερη προετοιμάζει την έξοδο του Συγκροτήματος από το ΧΑΑ), αλλά με τα λεφτά δεν παίζουν.

ΝΑ ΚΑΝΩ μια πρόβλεψη, όμως, τώρα που είμαι στο φεγγάρι μου. Από τα 170 μύρια που είχε συμφωνηθεί (λέμε τώρα...) να κοστίσει στη Γιάννα Αγγελοπούλου ο «Πήγασος», τώρα δεν αποκλείεται να πέσουμε στο ένα έκτο της τιμής. Μπορεί και λιγότερο, αν πάει καλά το παζάρι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ξανάγραψα, παίζει ρόλο αφ' ενός το πόσο σίγουρος αισθάνεται κανείς για το μέλλον του στον κλάδο του (και αν υπολογίζει ότι θα χρειαστεί «πλάτες») και αφ' ετέρου πώς θα το δουν το πανηγυράκι οι τράπεζες που έχουν λαμβάνειν τα δανεικά. Θα συναινέσουν σε «κούρεμα» (ή έστω «κουρεματάκι») ή θα τα στυλώσουν τα πόδια στο πάτωμα; Εδώ οι καλοί λογαριασμοί θα κάνουν τους καλούς φίλους.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, αυτοί που αγωνίζονται να κρατήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη μακριά από την TV είναι περισσότεροι από όσους προσπαθούν να τον μπάσουν στη μικρή οθόνη. Για την ώρα, βεβαίως, μιας και αυτού του είδους οι ισορροπίες δεν είναι και τόσο δύσκολο να ανατραπούν. Κι όταν ο άλλος καίγεται (άντε, όταν τσουρουφλίζεται), θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του.
από τα μέσα & media του Χρ. Ξανθάκη στην Κ.Ε 

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου