Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

... Megaλο δάνειο - Megaλες ευθύνες;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έρευνα
για τη δανειοδότηση του ΜEGA
από οικονομικούς εισαγγελείς

Έρευνα για την υπόθεση δανειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού MEGA θα διενεργήσουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων αλλά και της αντιπαράθεσης του σταθμού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της δανειοδότησης του σταθμού ουσιαστικά ξεκίνησε με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει προς το επενδυτικό κοινό η «Τηλέτυπος ΑΕ» στις 3 Ιανουαρίου όπου προανήγγειλε την σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τον τραπεζικό δανεισμό και επιχειρηματικούς σκοπούς της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, λίγες ημέρες μετά, έθετε θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης του σταθμού σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις που, όπως ανέφερε, δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε τέτοιου ύψους τραπεζική δανειοδότηση και κλείνουν.

Ακολούθως το κανάλι μέσω του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων «απάντησε» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το ποσό του δανείου που έλαβε δεν ήταν 98 αλλά 10 εκατομμύρια ευρώ, μέσω πέντε τραπεζών, για την έγκριση των οποίων υποθηκεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία του. Επεσήμανε επίσης πως πριν την δανειοδότηση έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εισαγγελείς θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία του φακέλου δανειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού, τις σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν τόσο από την ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού εισηγμένη εταιρεία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όλα τα δημοσιεύματα και σύντομα θα είναι σε θέση να καλέσουν τους πρώτους μάρτυρες ώστε να αποσαφηνιστεί αν τίθεται ή όχι ζήτημα ποινικών ευθυνών για την υπόθεση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου