Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

... τα "Παραπολιτικά" με αγωγή εναντίον της "Αυγής" ... ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Αγωγή των “Παραπολιτικών” στην “Αυγή”

Χοντραίνει η κόντρα των δύο εφημερίδων...
Αγωγή με την οποία ζητείται αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ κατέθεσαν κατά της εφημερίδας Αυγή, κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης καθώς και η εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα, με πληρεξούσιο δικηγόρο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.
Αιτία για την αγωγή αυτή αποτελεί, όπως τονίζεται στο σχετικό κείμενο το ότι στην 8η σελίδα του επίδικου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» καταχωρήθηκε το πλήρες δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια» και υπότιτλους «Με μοχλό το ΣΔΟΕ στήνει νέα διαπλοκή και κανάλια - Μαρινάκης, Μελισσανίδης οι νέοι βαρώνοι - Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο Μαξίμου - Παράδοξη τροπή με την επιχειρούμενη πώληση του 902».

Το εν λόγω άρθρο αναφέρεται, επί λέξει, σε «σχέδιο ολοκληρωτικού ελέγχου των media και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού», το οποίο «εκπονείται από το πολιτικό-μιντιακό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, με μοχλό το ΣΔΟΕ και με στόχο τη δημιουργία νέας, γαλάζιας διαπλοκής, που εκτός των άλλων θα χρησιμεύσει και ως όχημα συνεννοήσεων του πρωθυπουργού με τη διαπλοκή της παλαιάς εποχής. Το σχέδιο Σαμαρά για τα μίντια εντάσσεται στον διακηρυγμένο στόχο του για τη συγκρότηση νέας παράταξης.»

«Ανάμεσα στα νέα τζάκια της διαπλοκής φιγουράρει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό 'Ομιλο, με «ναυαρχίδα» την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία συχνά αναλαμβάνει τη «βρώμικη δουλειά» του Μαξίμου. Έπεται ραδιοφωνικός σταθμός και επίκειται άμεσα τηλεοπτικό περιοδικό».

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου