Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

... "πρωτογενές πλεόνασμα" μέσω ΝΕΡΙΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έτσι βγάζουν και οι άσχετοι πλεόνασμα…

Κρυφός φόρος σε κάθε νοικοκυριό 1,2 ευρώ το μήνα υπέρ του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Με ένα πρωτοφανή κυνισμό, η κυβέρνηση με μια κίνηση επιβάλει στα σπίτια ένα επιπλέον φόρο με πρόσχημα το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ, η οποία ακόμη δεν λειτουργεί.

Από την 1η Ιανουαρίου 2014, οι πολίτες θα πληρώνουν συνολικά 3 ευρώ, ως ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ μόνο που ένα τμήμα του θα πηγαίνει υποχρεωτικά το πρωτογενές πλεόνασμα. Με αυτό τον έμμεσο φόρο, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει το περίφημο «success story» του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΔΟΛ, Παντελής Καψής, με την ιδιότητα του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ανακοίνωσε, την 1η Ιανουαρίου 2014, την έναρξη καταβολής του ανταποδοτικού για υπηρεσίες που δεν παρέχονται και υπέρ του …πρωτογενούς πλεονάσματος. Η ΝΕΡΙΤ …θα λειτουργεί με προϋπολογισμό 191 εκατ. ευρώ το 2014, εκ των οποίων μόλις τα 100 εκατ. ευρώ θα πηγαίνουν στην, υπό λειτουργία, δημόσια τηλεόραση, και τα 91 εκατ. ευρώ θα κατευθύνονται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Κοινώς από τα 3 ευρώ που θα πληρώνει κάθε νοικοκυριό το μήνα, το 1,8 ευρώ θα πηγαίνει στη ΝΕΡΙΤ και το 1,2 στον προϋπολογισμό. Τα 91 εκατ. ευρώ που προϋπολογίζονται να πληρωθούν από τα νοικοκυριά, θα υπερκαλύψουν το ειδικό φόρο τηλεόρασης, τον οποίο πάγωσε η κυβέρνηση και υπολογιζόταν για το 2014 στα 50 εκατ. ευρώ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου