Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

... για την ΕΡΤ - το "συζητάει" η ΠΟΕΣΥ; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κριτική εργαζόμενου - αγωνιζόμενου
της αληθινής ΕΡΤ
πάνω στην "Προσφυγή της ΠΟΕΣΥ
στους πολιτικούς αρχηγούς
για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση"


Χαίρομαι για την αμεσότητα των συνδικαλιστικών αντανακλαστικών της ΠΟΕΣΥ, στην οποία ειρήσθω εν παρόδω χρωστούμε πολλά για την έμπρακτη μέχρι στιγμής συμπαράσταση στον ΚΟΙΝΟ μας αγώνα.

Από την άλλη η επιστολή - προσφυγή της ΠΟΕΣΥ στους πολιτικούς αρχηγούς για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση (διαβάστε εδώ), αφήνει στον αναγνώστη μια θολή εντύπωση ειδικά ως προς το αρχικό και μόνιμο (αλλά όχι μόνο) ζητούμενο του αγώνα μας που είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ σε καθεστώς πραγματικής δημοκρατίας και φυσικά η επιστροφή των αδίκως και παρανόμως απολυμένων στις θέσεις τους.

Στον επίλογο της επιστολής της ΠΟΕΣΥ διαβάζω:
<<...Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), εκφράζοντας τη βούληση και των άλλων Ενώσεων Συντακτών-μελών της Ομοσπονδίας, ζητάει -πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις, που θα αποβούν μοιραίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης-, να του δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξει και προφορικά τις θέσεις του προς τους αποδέκτες της αποστολής.
Με στόχο να δημιουργηθεί εξαρχής μία ΕΡΤ που θα ανταποκρίνεται στο συνταγματικό της ρόλο και όχι στις μικροκομματικές ανάγκες της εκάστοτε κυβέρνησης, σας καλούμε να φέρετε το θέμα στη Βουλή, προκειμένου να τοποθετηθούν τα μέλη του κοινοβουλίου."...>>
Αν λοιπόν αντιλαμβάνομαι ορθά το νόημα της επιστολής τότε το ζητούμενο δεν είναι πλέον αυτό που έχουμε κατά νου όλοι εμείς οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά μία τρόπον τινά "διαπραγμάτευση" με τους θύτες μας και ένας "διάλογος" με τους άλλους της Βουλής, ώστε να αποφευχθεί ει δυνατόν το "μοιραίο" που επί της ουσίας αφορά στην απώλεια 500 θέσεων εργασίας της ειδικότητας του δημοσιογράφου.

Περί "μοιραίου" και "μοίρας"

Το "μοιραίο" για το "μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης" ήλθε μαζί με το "μαύρο" στις 11 Ιουνίου.

"Μοιραία" για τον λαό και την δημοκρατία είναι και όλα τα λαοκτόνα και εθνοκτόνα μέτρα που επέβαλε και συνεχίζει να επιβάλλει η δωσιλογική κυβερνητική κοινοπραξία παρακάμπτοντας κάθε είδους συνταγματικό "εμπόδιο".

Η "μοίρα" λοιπόν όχι μόνο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, έχει καθοριστεί απο τους εντολοδόχους των τελευταίων κατοχικών κυβερνήσεων, οι οποίες ως σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που θα έπρεπε να απορρέουν από αυτήν, φροντίζουν να εξαφανίσουν κάθε τι που θα απέτρεπε αυτή την "μοίρα".

Αν λοιπόν δεχόμαστε ότι διαπραγματευόμενοι ή συνδιαλεγόμενοι με αυτούς που σχεδίασαν το πραξικόπημα του μαύρου της ΕΡΤ, την καταστροφή της Ελλάδας και την εξόντωση του Ελληνικού λαού, υπάρχει πιθανότητα να ...αποτραπεί η λήψη "οριστικών αποφάσεων, που θα αποβούν μοιραίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης", επί της ουσίας νομιμοποιούμε τους "βιαστές" της δημοκρατίας και τους εν τοις πράγμασι "σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας".

Η απόφαση των εργαζομένων στην αληθινή και μέχρι σήμερα αγωνιζόμενων στην ελεύθερη ΕΡΤ, γράφτηκε με ανεξίτηλο μελάνι στις 11 Ιουνίου του 2013. Είναι κοινή συνείδηση όλων μας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να ανατρέψουμε τους σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας που ελέω τρόικας θέλουν να καθορίσουν τη μοίρα της χώρας μας και του κάθε ενός μας προσωπικά.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να προσδοκούμε στην "αποτροπή" της εφαρμογής των λαοκτόνων και εθνοκτόνων μέτρων, αντιθέτως έχουμε την υποχρέωση να παραμένουμε προσηλωμένοι στον μοναδικό στόχο του κοινού με τον υπόλοιπο λαό αγώνα που είναι η ανατροπή αυτού του τυραννικού καθεστώτος.

Οι παράγραφοι 2, 3 και 4 του ακροτελεύτιου άρθρου του Συντάγματος της Ελλάδας (άρθρο 120) δεν αφήνουν σε κανέναν περιθώρια για τρίτες σκέψεις ή "εναλλακτικές λύσεις" ως προς το πώς θα αποτραπεί η προκαθορισμένη από άλλους "μοίρα" αυτού του τόπου:
'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη)...
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου