Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

... ΟΑΕΔ - ιδιωτικοποίηση : είναι πολλά τα λεφτά...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λύση… ΕΡΤ για τον ΟΑΕΔ


Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για «λουκέτο» στον Οργανισμό. Τα επιδόματα στο ΙΚΑ, προγράμματα και κοινοτικά κονδύλια σε ιδιώτες. Τι προβλέπει το σχέδιο. Η αντίδραση των εργαζομένων.

Σενάρια «ξαφνικού θανάτου» έχουν ζώσει τη λειτουργία του ΟΑΕΔ, με την κυβέρνηση να φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει την κατάργηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού βάσει των προτύπων που έπαψε να υπάρχει η ΕΡΤ.

Πρόκειται για ένα σενάριο που συζητείται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση εδώ και ένα δίμηνο περίπου, με τον υπουργό, που έχει βαλθεί να «ξεχερσώσει» οποιαδήποτε δημόσια δομή δρα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, να φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει το σχετικό εγχείρημα μη υπολογίζοντας το σχετικό κόστος.

Το κυβερνητικό σχέδιο θέλει τις δραστηριότητες του ΟΑΕΔ να διχοτομούνται και αφενός η επιδοματική πολιτική (επιδόματα ανεργίας κ.λπ.) να περάσει στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ, αφετέρου οι πολιτικές απασχόλησης να δοθούν σε ιδιώτες οι οποίοι και θα αναλάβουν να τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε ιδιώτες.

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμές στο πρόσωπο του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, είναι η απάντηση των συνδικαλιστών του ΟΑΕΔ στα κυβερνητικά σχέδια.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου