Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

... ο Ευαγγελάτος εκδότης με τη στήριξη Μελισσανίδη (;) ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Ευαγγελάτος βγάζει εφημερίδα
με τη στήριξη Μελισσανίδη!

Είναι άσχετος με το "σπορ" λένε οι γνωρίζοντες 

Ανακατατάξεις στο χώρο του Τύπου δημιουργεί η επενδυτική είσοδος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της Aegean Oil βρίσκεται στη μετοχική σύνθεση του ΟΠΑΠ του παρέχει την ευχέρεια να «εισβάλλει» στα media και να τα ελέγξει, με δεδομένο τα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια που διανέμει ο Οργανισμός σε εφημερίδες, sites και κανάλια.


Ο Δ. Μελισσανίδης το τελευταίο διάστημα είχε επαφές με εκδότες και «μεγαλοδημοσιογράφους» και ήδη όπως έχει δημοσιοποιηθεί ο επιχειρηματίας έχει αποκτήσει ένα σημαντικό ποσοστό στον εκδοτικό όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη («Δημοκρατία», «Espresso» συν μια καινούργια αθλητική εφημερίδα).
Ανάμεσα στους «μεγαλοδημοσιογράφους» με τους οποίους ο επιχειρηματίας είχε συχνές επαφές το τελευταίο διάστημα, ήταν και ο Νίκος Ευαγγελάτος (τους ενώνει η «τρέλα» για την ΑΕΚ). O δημοσιογράφος μάλιστα έχει πείσει τον Μελισσανίδη να προχωρήσει στην έκδοση εφημερίδας. Οπως γράφει το enimerosi24 o Μελισσανίδης θα χρηματοδοτήσει το νέο φύλλο του οποίου ο Eυαγγελάτος θα αναλάβει την έκδοση και τη διεύθυνση.

To πρόβλημα βέβαια είναι ότι ο δημοσιογράφος, που τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει με επιτυχία το βάρος του στο Διαδίκτυο, δεν έχει καμιά σχέση με εφημερίδες. Οπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, θα ήταν προτιμότερο να αναλάβει ένα κανάλι (με την οικονομική στήριξη Μελισσανίδη) παρά να αναλάβει την έκδοση-διεύθυνση μιας εφημερίδας. «Είναι άσχετος με το "σπορ"» λένε χαρακτηριστικά...

Υ.Γ1 Στις αρχές του χρόνου είχαν γίνει προσπάθειες (και από τον Σαμαρά) προκειμένου να «μπει» ο Μελισσανίδης στον Ελεύθερο Τύπο. Τότε υπήρξαν συναντήσεις κι επαφές με τον Αλ. Σκαναβή. Φαίνεται όμως πως ο επιχειρηματίας δεν πείστηκε να «μπει» στο εταιρικό σχήμα που εκδίδει την εφημερίδα ή να την αναλάβει εξ ολοκλήρου...

Υ.Γ2 Στα σχέδια Μελισσανίδη για «επενδύσεις» στα media δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς τις φιλικές σχέσεις με τον Κ. Γέρου που εκδίδει την «Ωρα για Σπορ» και την ημερήσια εφημερίδα «Star».
---
πηγή: http://zoornalistas.blogspot.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου