Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

... μαγειρείο προσλήψεων "Η Ωραία ΝΕΡΙΤ" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Από γραφεία Τύπου
στο 20% των εκλεκτών της ΝΕΡΙΤ

Προϋπηρεσία σε γραφεία Τύπου βουλευτών ή απλώς συγγένεια, είναι μερικά από τα προσόντα των δημοσιογράφων που εντάχθηκαν στην ειδική κατηγορία εκλεκτών της ΝΕΡΙΤ

Το εφεύρημα της ειδικής κατηγορίας του 20% των δημοσιογράφων που εντάσσονται στη ΝΕΡΙΤ χωρίς να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, αποκαλύπτει περίτρανα τα «μαγειρέματα» που γίνονται στην κατά τα άλλα... αξιοκρατική διαδικασία στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ.

Σε προηγούμενο δημοσίευμα είχαμε ασχοληθεί με πέντε από τους συνολικά 27 δημοσιογράφους που έχουν ενταχθεί στο 20%, τα προσόντα των οποίων σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την ένταξή τους στην κατηγορία.

Δεδομένου ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, του Ιντερνετ και των social media, ας ρίξουμε μια ματιά σε άλλες περιπτώσεις που βρίσκονται στην περίφημη κατηγορία των «εκλεκτών», στην οποία κανονικά θα έπρεπε να εντάσσονται μόνο όσοι έχουν και ουσιαστικά και τυπικά προσόντα:

* Δημοσιογράφος με μοναδική προϋπηρεσία σε περιφερειακό κανάλι, τοπικής εμβέλειας και αναρτήσεις βίντεο στο Youtube.

* Δημοσιογράφος με εμπειρία τεσσάρων ετών στο ελεύθερο ρεπορτάζ και θητεία από εκεί και πέρα μόνο σε γραφεία Τύπου Υπουργών (των κ. Βούγια, Μόσιαλου, Μανιτάκη...).

* Πρώην υπάλληλος τραπέζης, με δημοσιογραφική εμπειρία μόνο σε μουσικό ραδιοφωνικό σταθμό.

* Δύο συνεργάτες του Αλ Τσαντίρ Νιουζ, στο οποίο περιορίζεται κατά κύριο λόγο η δημοσιογραφική εμπειρία τους.

* Δημοσιογράφος με εμπειρία μόνο σε θέματα ταξιδιωτικά και εστίασης σε ταξιδιωτικά περιοδικά.

* Δημοσιογράφος με μοναδική δημοσιογραφική εμπειρία στο γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι και στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα».

* Πρώην συνεργάτης του δορυφορικού της ΕΡΤ, Prisma Plus (με εμπειρία τριών ετών) και πτυχίο σκηνοθέτη!

* Υποψήφιος με πολύ καλούς τίτλους σπουδών, η δημοσιογραφική εμπειρία του οποίου περιορίζεται στο πολιτικό γραφείο της νυν αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Αννας Νανοπούλου.

* Δύο γιοι δημοσιογράφων, χωρίς και εξαιρετική προϋπηρεσία και εντυπωσιακούς τίτλους σπουδών.

Ενδεικτικά εδώ έχουμε αναφέρει 11 περιπτώσεις, συν οι πέντε (η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, παρουσιαστές εκπομπών) για τους οποίους έχουμε ήδη γράψει, φτάνουμε στο σύνολο τουλάχιστον 16 από τους 27 που εντάσσονται στο «αμαρτωλό» 20%, το οποίο μπορεί να σταθεί αφορμή να κινδυνέψει στο σύνολό του ο διαγωνισμός πρόσληψης δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου