Τρίτη 18 Απριλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 18/4 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αγωνία στον ΔΟΛ
μέχρι τη δημοπρασία

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για τον ΔΟΛ. Η έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού ήταν έτοιμη πριν τη δικαστική απόφαση και τον ορισμό της Grant Thornton στη θέση του ειδικού εκκαθαριστή. Τον Μάιο μπορεί το πόρισμα της εταιρείας να έχει ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπρασίας των περιουσιακών στοιχείων. Η συμμετοχή της οικογένειας Ψυχάρη στη διαδικασία, προκειμένου να διεκδικήσει έντυπα και λοιπά περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ, δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν.

Η χρηματοδότηση της λειτουργίας του οργανισμού από τις τράπεζες, όπως ορίζει η δικαστική απόφαση, είναι το ζητούμενο. Επιπλέον, στο τέλος του μήνα υπάρχει η υποχρέωση καταβολής της μισθοδοσίας αλλά και μιας δόσης 600.000 ευρώ προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία στα μέσα του Μαΐου. Ο ειδικός εκκαθαριστής του ΔΟΛ έχει ζητήσει από τις τράπεζες να αναλάβουν τις πληρωμές, όπως προβλέπεται στη δικαστική απόφαση, μέχρι την ολοκλήρωση της αποτίμησης της περιουσίας του ΔΟΛ και της έναρξης της δημοπρασίας.
---
Δεν πληρώνουν οι εκδότες
το 3% στον ΕΔΟΕΑΠ!

Μια σοβαρή παράμετρος που δεν έχει αντιμετωπιστεί από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου είναι το ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις, στην συντριπτική τους πλειονότητα, έχουν σταματήσει να πληρώνουν την εισφορά των εργαζομένων τους, το ποσοστό 3%, στον ΕΔΟΕΑΠ. Με επιχείρημα το ότι ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή του και την συνέχιση των «διαπραγματεύσεων» με το υπουργείο Εργασίας επί οκτώ και πλέον μήνες, οι εκδοτικές επιχειρήσεις δεν αποδίδουν ούτε το παρακρατούμενο 3% από τους μισθούς των εργαζομένων για το ταμείο περίθαλψης. Το προηγούμενο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έχει λάβει αποφάσεις για κατάθεση αγωγών εναντίον των εκδοτικών εταιρειών, ενώ είναι βέβαιο πως το νέο ΔΣ θα πρέπει να ενεργοποιήσει και τις συνδικαλιστικές Ενώσεις.
---
Και το ΕΣΡ βλέπει “Survivor”

Η αναμέτρηση για το «Survivor» περνάει και μέσα από το ΕΣΡ. Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τον έλεγχο του δημοφιλούς προγράμματος του ΣΚΑΪ, ανταποκρινόμενη στις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί. Ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη και αναμένεται η υποβολή της σχετικής έκθεσης από τους ειδικούς επιστήμονες στο εννεαμελές Συμβούλιο για να εκδοθεί η απόφαση.
---
Παράταση για τα σημεία εκπομπής

των ραδιοφωνικών σταθμών

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 παρατείνεται, με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, η υποχρέωση των ραδιοφωνικών σταθμών ανά την Ελλάδα να υποβάλουν στην ΕΕΤΤ τα σημεία εκπομπής του ραδιοφωνικού σήματος, καθώς και τα δευτερεύοντα σημεία εκπομπής, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη του σήματος.
---
Ποιους ενόχλησε
ο Λ.Ταγματάρχης;

Επίθεση από το «Βήμα της Κυριακής» κατά του Λάμπη Ταγματάρχη για την απόφαση της διοίκησης να μεταδώσει αγώνες της Football League. Όπως στο παρελθόν «χτυπήθηκε» ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ για την επιλογή να αποκτήσει φθηνότερα κατά 20% σε σχέση με τη διοίκηση Παναγόπουλου τους αγώνες του Champions League, έτσι και τώρα παρουσιάζεται μια παρεμφερής ιστορία.

Η απάντηση της διοίκησης ήταν άμεση, αναφέροντας πως «η επιλογή του χρόνου για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, βεβαίως, δεν είναι καθόλου τυχαία: Αυτές τις μέρες κρίνεται το μείζον ζήτημα της αγοράς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κορυφαίων αθλητικών γεγονότων, όπως το Μουντιάλ 2018, οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, οι Αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στο Μπάσκετ 2017-2021, οι αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ 2017-2020 κ.ά., τα οποία η ΕΡΤ προτίθεται να εξασφαλίσει και να προσφέρει χωρίς αποκλεισμούς στους Έλληνες πολίτες».

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου