Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

... κυκλοφορίες εφημερίδων - τα "καπέλα" δεν σώζουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέο αρνητικό ρεκόρ
για τις πωλήσεις
των εφημερίδων το Πάσχα«Τα όρια είναι για να τα ξεπερνάμε»
λένε συνήθως ειδικοί και μη. Το πρόβλημα όμως είναι όταν τα όρια ξεπερνιούνται, αλλά όχι προς τα πάνω, αλλά προς τα κάτω! Όπως συμβαίνει για συνεχόμενη εβδομάδα με τα κυριακάτικα φύλλα που αυτή τη φορά κυκλοφόρησαν Μεγάλο Σάββατο και έμειναν στα περίπτερα δύο ημέρες χωρίς όμως ο κόσμος να συγκινείται, ώστε να αγοράσει κάποια εφημερίδα, μαζί με άλλα προϊόντα που διαθέτουν τα πολύχρωμα μικρομάγαζα!


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το φετινό Πάσχα σημειώθηκε νέο ρεκόρ πτώσης των κυριακάτικων εφημερίδων, αφού η «βουτιά» ήταν με το κεφάλι και βρήκε σε βράχο! Υπολογίζεται ότι την Κυριακή 16 Απριλίου χάθηκαν άλλοι 15 με 20 χιλιάδες αναγνώστες και το άθροισμα κινείται πέριξ των 250.000 φύλλων! Βεβαίως με τα «καπέλα» που βάζουν πλέον όλοι ανεξαιρέτως οι εκδότες να μη φανεί το μέγεθος του τραύματος, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει!

Θυμίζουμε ότι από τα μέσα Μαρτίου έχει ξεκινήσει μια επικίνδυνη πτώση για όλα τα φύλλα και από Κυριακή σε Κυριακή χάνονται κάποιες χιλιάδες αναγνώστες από τους εναπομείναντες, με το φράγμα των 300.000 φύλλων να σπάει στις 2 Απριλίου όταν το άθροισμα του κυριακάτικου Τύπου άγγιξε το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ των 286.000.

Πριν όμως προλάβουν να το εμπεδώσουν οι άνθρωποι του Τύπου την Κυριακή 9 Απριλίου σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με τις πωλήσεις να πέφτουν στις 270.000! Και δυστυχώς έπεται συνέχεια!

---
enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου