Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

... περί αυτονομίας σωματείων και συνδικαλιστικού κινήματος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ήρεμα - ήρεμα, αδέλφια της ΕΦΕ…


«Ο κ. Ρωμανιάς, ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας, απευθύνει χαιρετισμό στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΦΕ διαβεβαιώνοντας ότι θα ληφθούν υπόψη τα δίκαια αιτήματά μας», γράφει στη σελίδα της στο facebook η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, του (και μέλους της Ε ΣΗΕΑ) Μάριου Λώλου.

Ένα σωματείο πολύ δυναμικό, στην πρώτη γραμμή των αγώνων και του Διασωματειακού εδώ και πολλά χρόνια. Καρδιακός φίλος ο Μάριος και οι σύνεδροι της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ - ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στήριξαν το αίτημά του στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, να διευρυνθεί εντάσσοντας και την ΕΦΕ στη δύναμή της.

Αλλά να καλείς και να σου ΄ρχονται στη συνέλευση του πρωτοβάθμιου σωματείου κυβερνητικά στελέχη (της οποιασδήποτε κυβέρνησης) δεν είναι ωραίο πράγμα, για την αυτονομία του σωματείου και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Να φανταστεί μόνο κανείς τι θα γινόταν αν έκανε κάτι τέτοιο κάνας Σόμπολος να κουβάλαγε, δηλαδή, στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ κάνα Βρούτση για να εγγυηθεί για τη χρηματοδότηση του ΝΠΙΔ, ή να ανέβαινε να μιλήσει σε Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ καμιά Βούλτεψη, που στο κάτω κάτω της γραφής υπήρξε και συνδικαλίστρια του κλάδου για πολλά χρόνια και θα το «δικαιούνταν»…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου