Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

... ο Τσίπρας και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ...

*
Aνασυγκρότηση
***
*

Ξεκαθάρισμα
σε ΕΡΤ, «Αυγή» και «Στο κόκκινο»

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει κουραστεί από λάθη και συγκρούσεις

Αποφασισμένος να σταματήσει να κάνει τον ισορροπιστή τόσο στην ΕΡΤ, όσο και στα δύο κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι έχει κουραστεί από λάθη, συγκρούσεις, αμφίσημες δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών και από μια σειρά άλλων προβλημάτων και έδωσε αυστηρές εντολές να μπει τάξη στη σημερινή κατάσταση. Κατ’ αρχάς, στην ΕΡΤ, μετά τον διορισμό Τσακνή - Ταγματάρχη, περιμένει την έλευση του νέου διευθυντή ειδήσεων, πιθανότατα του Σταύρου Καπάκου, για να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο και να αποφευχθεί ένας... εμφύλιος μεταξύ των εργαζομένων, με απροσδιόριστες συνέπειες. «Η “Αυγή” τις τελευταίες μέρες αρχίζει να... δείχνει δόντια», λένε συνομιλητές του κ. Τσίπρα, αναφερόμενοι στην προσπάθεια που γίνεται μέσω της εφημερίδας να σταλούν και εσωκομματικά μηνύματα σε διαφωνούντες.

Αρκετοί πρόσεξαν ένα αιχμηρό άρθρο του πολύπειρου Θανάση Καρτερού, με στόχο τον Αλέξη Μητρόπουλο, που ήταν υποστηρικτικό προς την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Η “Αυγή” δεν μπορεί παρά να είναι ξεκάθαρα στο πλευρό του προέδρου και να τον στηρίζει, όπως και όλες τις επιλογές του» λέει στο «S» δημοσιογράφος από την κομματική οργάνωση της Κουμουνδούρου.

Καιρό τώρα ακούγονται πολλά παράπονα για τον Κώστα Αρβανίτη και την πολιτική του στο «Κόκκινο», που δεν πάει ιδιαίτερα καλά ούτε στις ακροαματικότητες, ούτε σε επίπεδο δημόσιων παρεμβάσεων. Ο Κώστας Αρβανίτης έχει ενοχλήσει ακόμα και για τον τρόπο με τον οποίο κάνει τη δική του πρωινή εκπομπή, που για αρκετούς είναι «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν». «Δεν είναι δυνατόν η χώρα να βράζει, η κυβέρνηση να δέχεται άγριο πόλεμο και ο διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου να είναι κάθε πρωί τριαλαλά, τριαλαλό», λένε χαρακτηριστικά κάποιοι άσπονδοι φίλοι του.

Ετσι, ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μπει άμεσα τάξη σε όλο αυτό το σκηνικό.

Για την ΕΡΤ δεν επιθυμεί να γίνει όργανο στα χέρια της κυβέρνησης, αλλά ένας αξιόπιστος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Για την «Αυγή» και το «Κόκκινο» θέλει να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους σωστά και να βοηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου