Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

... η ΕΡΤ κάνει κακό στα μάτια των τηλεθεατών;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στην ΕΡΤ αγοράζουν προγράμματα
και τα μεταδίδουν χωρίς τεχνικό έλεγχο;

Βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη και του κάθε "μαύρου" ή Μαυρίδη φαίνεται πως απλώνει η διοίκηση - παραδιοίκηση της ΕΡΤ δείχνοντας την ανικανότητά της (;) να διαχειριστεί έναν τέτοιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ακολουθώντας τουλάχιστον τους στοιχειώδεις κανόνες με τους οποίους λειτουργούν όλες οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις του κόσμου.

Ένα δείγμα αυτής της ...διαχείρισης ήταν και η χθεσινή (4/2/17 18.30) μετάδοση από την ΕΡΤ1 του ντοκιμαντέρ "Ες αύριον τα σπουδαία".

Όποιος κατάφερε να το δει μέχρι το τέλος χωρίς να πάθει ναυτία από τα πλάνα τα οποία θύμιζαν βιντεοσκόπηση με κινητό σε σχολική εκδρομή με χαλασμένο πούλμαν, εύκολα θα έβγαζε το συμπέρασμα ή ότι δεν υπάρχουν τεχνικοί στο ραδιομέγαρο να ελέγξουν την τεχνική καταλληλότητα μιας εξωτερικής παραγωγής πριν τη μετάδοση, ή κάποιοι διευθυντές κάνουν τα "στραβά μάτια", γύρευε να δεις για ποιούς λόγους, παρακάμπτοντας τεχνικούς και κανόνες.

Μπορεί να μην ενδιαφέρει τη διοίκηση αν τρώει πρόστιμα η ΕΡΤ από το ΕΣΡ για μετάδοση προγραμμάτων που περιέχουν βία, sex κλπ σε ακατάλληλες ώρες ή να φτάνει στο σημείο να καταργεί στοιχειώδεις τεχνικούς κανόνες ελέγχου σε προγράμματα που έχει αγοράσει καταδικάζοντας τα μάτια των πολιτών που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος σε μια οπτική ταλαιπωρία δίχως τέλος, θα πρέπει όμως να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης η οποία επέλεξε και επέβαλλε αυτά τα στελέχη στη "νέα" ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω σειρά έχει και την "υπογραφή" της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Παπαδόπουλος που ήταν μέλος του Δ.Σ της παλιάς ΕΡΤ τον καιρό του περιβόητου Μάναλη ο οποίος και την "παρέδωσε" στο μαύρο του Σαμαρά - Βενιζέλου ενώ αντιπρόεδρος είναι ο κ. Παπανικήτας,  που είναι σκηνοθέτης της ΕΡΤ (ήταν και της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ) και ατύπως ο προσωπικός σκηνοθέτης του κ. Τσίπρα,  αλλά και πρόεδρος του νεοφανούς σωματείου εργαζομένων της ΕΡΤ (Ε.Ε.Ε) στο οποίο φαίνεται να συμπυκνώνεται η αντι- ΠΟΣΠΕΡΤική διάθεση και στάση της διοίκησης και της παραδιοίκησης της ΕΡΤ.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου