Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

MEGA - άλλοι δουλεύουν κι άλλοι πληρώνονται!..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Tραγικό: οι μόνοι που δεν πληρώνονται
τελικά στο Mega είναι οι εργαζόμενοι!


Γράφει ο Δημ. Κανελλόπουλος

Αυτοί δηλαδή που το κρατούν ανοιχτό. Ολοι οι άλλοι καθώς φαίνεται όλο και κάτι... τσιμπολογούν. Ακόμα και οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοι.

Ο Φώτης Μπόμπολας λόγου χάριν μέσα στον τελευταίο χρόνο έχει πάρει, ως «Ανωση», περισσότερα από 11 εκατομμύρια ευρώ!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών «Ανωση» προεισέπραξε μέσω factoring το 90% των τιμολογίων της στο Mega.

Και όλα αυτά την ώρα που στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί επτά μηνών.

Τελευταία φορά που πληρώθηκαν ήταν το... 2016, το υποχρεωτικό από τον νόμο δώρο Χριστουγέννων.

Τρέχουν οι άνθρωποι σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των τριών βασικών μετόχων του καναλιού (Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη), τους συναντούν μάλιστα τις περισσότερες φορές, αλλά το μόνο που... εισπράττουν είναι κατανόηση και αγάπη.

Εκαναν ραντεβού και με υψηλόβαθμα στελέχη της Alpha Bank με βασικό τους αίτημα να αποδεσμευτούν κάποια από τα διαφημιστικά έσοδα του καναλιού, ώστε να λάβουν ένα μέρος από τα δεδουλευμένα τους.

Κατανόηση εισέπραξαν και από εδώ, τίποτε άλλο.

Ισως δέχτηκαν και την προτροπή να ασκήσουν πίεση και οι ίδιοι στους μετόχους, μήπως και δεήσουν οι τελευταίοι να προχωρήσουν επιτέλους στη συμφωνημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τρέχα-γύρευε δηλαδή.

Στους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς του Mega υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία συγκεντρώνονται σιγά σιγά από τις διαφημίσεις που μεταδίδονται κανονικά.

Αλλά, όπως φαίνεται, κάποιος βάζει... χέρι στους λογαριασμούς.

Μεγάλα ποσά εκταμιεύονται για την εξόφληση των τιμολογίων του καναλιού προς την «Ανωση» του Φώτη Μπόμπολα.

Η οφειλή του Mega προς την εταιρεία ήταν παραπάνω από 13 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων τα πήρε ήδη η «Ανωση» ως προεξόφληση από την ABC Factors, μια θυγατρική εταιρεία factoring της Alpha Bank.

Στις 11 Μαρτίου 2016, η ABC Factors απέστειλε επιστολή προς το Mega ζητώντας του τα συγκεκριμένα χρήματα.

«Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις με την από 18.12.2015 εξώδικη Δήλωση-Πρόσκληση-Διαμαρτυρία, η εταιρία σας δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της εταιρίας μας ως εκδοχέως των ανωτέρω απαιτήσεων, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει ληξιπρόθεσμη οφειλή σας συνολικού ύψους 11.497.554 ευρώ», έγραφε.
Η εξίσωση

Εννοείται πως απάντηση δεν έλαβε ποτέ. Και από ποιον να λάμβανε άλλωστε;

Από πού παίρνει τελικά πίσω τα εκατομμύρια που έδωσε η θυγατρική της Alpha Bank στην «Ανωση»;

Από το ίδιο το Mega! Από τις διαφημίσεις δηλαδή που παίζει το κανάλι, το οποίο διατηρούν ανοιχτό οι ηρωικοί εργαζόμενοι.

Η εξίσωση έχει ως εξής: ο Φώτης Μπόμπολας πήρε τα λεφτά που του χρωστούσε το Mega από την ABC Factors και η ABC Factors παίρνει τα λεφτά που προεξόφλησε στον Φώτη Μπόμπολα από τις διαφημίσεις του Mega.

Κάθε μήνα «τσιμπάει» και κάτι από τον λογαριασμό.

Ετσι, στις 12-9-2016 η οφειλή ήταν 12.896.927 ευρώ, στις 3-11-2016 πήγε στα 11.041.577 ευρώ «λόγω εισπράξεων που είχαν διενεργηθεί» και, σήμερα, έχει πέσει στα 7.271.695.

Δηλαδή από τον Αύγουστο του 2016 έως τώρα το Mega έχει πληρώσει στην ABC Factors κοντά στα 5,7 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα απ’ όσα το κανάλι χρωστάει στους εργαζομένους του.

Λίγο ακόμα να λειτουργήσει το Mega όπως λειτουργεί τώρα και το χρέος του προς τον Φώτη Μπόμπολα (μέσω ABC Factors) θα εξοφληθεί πλήρως. Καθαρές δουλειές.

Προφανώς η ABC Factors ζούσε σε άλλο κόσμο και δεν ήξερε τι συνέβαινε στο Mega.

Το θεωρούσε... καλοπληρωτή, οπότε προχώρησε στην εκταμίευση του ποσού προς την «Ανωση».

Δεν ρώταγε τουλάχιστον τη μητρική Alpha Bank που γνώριζε πλήρως την κατάσταση, την Alpha Bank που ζητούσε από το 2015 (και ζητάει ακόμα!) μετ’ επιτάσεως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η ABC Factors άσκησε το αναγωγικό της δικαίωμα και ζήτησε από την «Ανωση» την άμεση επιστροφή της προεξόφλησης που της είχε δοθεί.

Η «Ανωση» όμως δεν κατέβαλε τίποτε, οπότε η ABC Factors άρχισε να εξοφλείται από τις εισπράξεις των απαιτήσεων που της είχε εκχωρήσει η Τηλέτυπος (το Mega).

Το ερώτημα είναι εύλογο πια: αφού κάποια ποσά φεύγουν από τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς του Mega, γιατί δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και για τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι να... ζητιανεύουν τα χρήματά τους;

Αυτά που έχουν δουλέψει οι ίδιοι, αυτά από τα οποία πληρώνονται τελικά όλοι οι υπόλοιποι...

Το Mega είχε ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ που έληγε στις 31/12/2015, ημερομηνία κατά την οποία προβλεπόταν η πλήρης εξόφλησή του.

Οι τράπεζες συμφώνησαν να αποπληρωθεί το… 2021 υπό τον όρο να υπάρχει πλήρης κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15.100.000 ευρώ με καταβολή μετρητών.

Η αύξηση αποφασίστηκε τον Ιούνιο του 2015, αλλά ακόμα την περιμένουμε...
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Oταν οι εργαζόμενοι του καναλιού καταλάβουν οτι το παιχνιδι ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και στην τραπεζα είναι φιλικό και στημένο, ενώ το δικό τους παιχνίδι με τους ιδιοκτήτες αφορά την επιβίωσή τους και πρέπει να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους δυναμικά, τότε μπορεί κάτι να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή