Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Δημ. Χαντζόπουλος - "Κ" - χολή και εμπάθεια για Κηλαηδόνη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επίδειξη απρέπειας
από τον Χαντζόπουλο της "Κ"
για τον νεκρό Λουκιανό Κηλαηδόνη


Το σκίτσο που δεν σεβάστηκε τους δημοσιογραφικούς κανόνες…

Δεν χρειάζεται να είσαι χριστιανός για να σεβαστείς έναν νεκρό που δεν έχει ακόμη θαφτεί… Δεν χρειάζεται ούτε καν η επίκληση της παρεξηγημένης φράσης του Απόστολου Παύλου ο νεκρός δεδικαίωται (από τις αμαρτίες και όχι ότι δικαιώνονται οι πράξεις του)… Μόνο να σεβαστείς χρειάζεται, τους κανόνες των νεκρολογιών που ακολουθούν ιστορικά μεγάλες ξένες εφημερίδες, αλλά και ελληνικές… Δηλαδή χωρίς καμία λογοκρισία οι αναφορές στον νεκρό (ακόμη και στον πιο μισητό) επιβάλλεται να βασίζονται σε αποδεδειγμένα και καταγραμμένα γεγονότα.

Δυστυχώς στην περίπτωση του σκιτσογράφου της «Καθημερινής», Δημήτρη Χαντζόπουλου δεν τηρήθηκαν οι δημοσιογραφικοί κανόνες… Αφού το σκίτσο του για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη έσταζε χολή και εμπάθεια… Και δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν το σχόλιό του στηριζόταν σε ακλόνητα γεγονότα και όχι σε προσωπικές κρίσεις!
---
---
*

5 σχόλια:

  1. Αθλιότητα και εμετός. Ιδεοληπτική κακομοιριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το γελοίο υποκείμενο δεν θα έπρεπε να διωχθεί αυτεπάγγελτα για προσβολή νεκρού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ eterauta - ... μια σκληρή τιμωρία για τον ασεβή είναι να μην το(ν) ξεχάσεις ... ποτέ δεν ξέρεις που και πότε θα τον συναντήσεις ...

      Διαγραφή
  3. Πόση ανοησία, να βλέπετε "εμπάθεια" κατά Κηλαηδόνη σε μια γελοιογραφία κριτικής της Κυβέρνησης και των οπαδών της, με αφορμή το τραγούδι του επίκαιρου (λόγω του δυσάρεστου γεγονότος) Κηλαηδόνη..

    Είστε πράγματι τόσο ανόητοι;
    Ή θέατρο ανοήτων παίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ανώνυμος 5:42 π.μ. - ... "ξεπερνώντας" τους δημοσιογραφικούς κανόνες και τη συζήτηση για τα όρια της σάτιρας, η κριτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης μέσω της ανθρώπινης απώλειας, ξεπερνάει κατά πολύ και αυτά ακόμη τα όρια που έχει θέσει η "ομάδα αλήθειας" του Μητσοτάκη ... σε κάθε περίπτωση όταν ο γελοιογράφος γίνεται ντουντούκα ενός πολιτικού κόμματος θα υποστεί και ό,τι συνεπάγεται αυτή η επιλογή του ... την κριτική, δηλαδή ... όσο για τα περί "ανοησίας" και "ανοήτων" θα σου συνιστούσα να κοιτάξεις τον καθρέφτη σου ... θα εκπλαγείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή