Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΔΟΛ - στις ευθύνες μην λησμονείτε τους συνδικαλιστές...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σχόλιο "Α": ... "Είναι η ώρα που όλοι (σωστά) κρίνονται: οι Τράπεζες, η ιδιοκτησία του ΔΟΛ, οι πολιτικοί (και συνδικαλιστικές ηγεσίες στα ΜΜΕ - συμπληρώνουμε εμείς...) Δεν θα γλιτώσουν από τις ιστορικές τους ευθύνες."
ΕΣΗΕΑ: Εκκωφαντική η σιωπή για τον ΔΟΛ

... τι ακριβώς (δεν) έκαναν για να μην φτάσουμε έως εδώ;

Με μια δικαστική απόφαση στα μέτρα των Τραπεζών, επιχειρείται να κλείσει η ιστορία του ΔΟΛ.

Τα πραγματικά θύματα, όμως, αυτής της εξέλιξης, είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αν και επτά μήνες απλήρωτοι, με την δική τους αυτοθυσία κρατούν ανοιχτά «Το Βήμα», «Τα Νέα», τα περιοδικά, το «ΒΗΜΑ FM» και τα διαδικτυακά Μέσα του Ομίλου.

Η ιδιοκτησία εξακολουθεί μετά από τόσους μήνες να έχει αιχμαλώτους τους εργαζόμενους και να διαπραγματεύεται τα δικά της συμφέροντα, ώστε να μπορέσει να δραπετεύσει με τις λιγότερες απώλειες.

Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν στο όνομα της πολυφωνίας και της Δημοκρατίας, να μην επιτρέψουν να κλείσουν δύο ιστορικές εφημερίδες και να βρεθούν στο δρόμο 550 εργαζόμενοι.

Η Κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε στη Βουλή πρωτοβουλία για θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου, οφείλει άμεσα να φέρει το θέμα στη Βουλή και να καλέσει τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση, ώστε να δώσουν λύση στο αδιέξοδο.

Η ΕΣΗΕΑ αποσαφηνίζει για μια ακόμη φορά, ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα.

Είναι η ώρα που όλοι κρίνονται: οι Τράπεζες, η ιδιοκτησία του ΔΟΛ, οι πολιτικοί. Δεν θα γλιτώσουν από τις ιστορικές τους ευθύνες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
*

1 σχόλιο:

  1. Οι συνδικαλιστές πρώτοι. Υποτίθεται ότι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι είμασταν δίπλα-δίπλα στους χώρους εργασίας, κάτι σαν συνάδελφοι νομίζω. Γνώριζαν, υποτίθεται, τα προβλήματα των ...συναδέλφων. Υποτίθεται, πάντα, ότι διαπραγματεύονταν είτε με τους εργοδότες είτε με τους πολιτικούς για την ....εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων, για μια αξιοπρεπή ζωή, όχι για να πλουτίσουμε, όπως έκαναν κάποιοι. Το πρόβλημα με τον ΔΟΛ δεν ήταν το πρώτο που αντιμετώπισε ο κλάδος. Προηγήθηκαν αρκετά άλλα. Ο,τι έκαναν σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις έκαναν και τώρα. ΤΙΠΟΤΑ. Οπως διαπραγματεύτηκαν για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και για το αγγελιόσημο. Γι αυτό και οι περισσότεροι, άξιοι διαπραγματευτές, επιβραβεύτηκαν με διορισμό στις επιτροπές του ΕΦΚΑ. Η σιωπή ήταν επιλογή, γιατί με τις συζυτήσεις και τη φασαρία, γενικά, υπήρχε η πιθανότητα να ξυπνήσουν οι εργαζόμενοι και να είχαν την .....απαίτηση να διεκδικήσουν παράλογα πράγματα, μισθούς, αποζημιώσεις και άλλα τέτοια τρελλά. Τέλος, εσείς οι συνδικαλιστές, μπορείτε να μας πείτε πώς γίνεται από τη μία η Δικαιοσύνη να είναι κατά του κ. Ματζούνη, με διώξεις για τα θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ και από την άλλη, υπέρ του κυρίου αυτού, με τη γνωστή απόφαση, να του εξασφαλίζει αποκλειστική πρόσβαση στην περιουσία του ΔΟΛ; Μάλλον και αυτό ήταν αποτέλεσμα της σιωπής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή