Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

... ο επιθανάτιος ρόγχος του Συγκροτήματος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στα περίπτερα
τα (τελευταία;) «Νέα»
ως φωνή των εργαζομένων

Οι εξελίξεις στον ΔΟΛ είναι ραγδαίες με τους απλήρωτους δημοσιογράφους να προχωρούν στην έκδοση ενός διαφορετικού φύλλου.

Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον ΔΟΛ μετά την απόφαση του προέδρου υπηρεσίας που διέταξε την απαγόρευση διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της επιχείρησης. Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που άσκησαν κύριες παρεμβάσεις, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων των συνδικαλιστικών τους σωματείων, ζητώντας να μην ...σφραγιστεί ο λογαριασμός του Οργανισμού για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της επιχείρησης, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες. Όπως είναι γνωστό οι τράπεζες έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Αίτηση που συζητείται στις 3 Μαρτίου 2017.

Οι εργαζόμενοι, που έκαναν συνέλευση πριν από λίγο, αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο, Τετάρτη, στην έκδοση ενός διαφορετικού φύλλου που θα αναφέρει (με υπογραφές των απλήρωτων εργαζομένων) τα… πάντα: και τις ευθύνες όλων για την κατάσταση στο συγκρότημα. Του Ψυχάρη, των στελεχών, των τραπεζών αλλά και των κυβερνήσεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι και το τελευταίο φύλλο για «Τα Νέα» καθώς έχει απομείνει με χαρτί για τύπωμα φύλλων αλλά για ελάχιστες ακόμη ημέρες (και είναι απίθανο την Κυριακή να κυκλοφορήσει το «Βήμα»).

Συνάμα, από αύριο οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ θα προσπαθήσουν να δώσουν στου Μαξίμου και στους κυβερνώντες να καταλάβουν ότι πρέπει να περάσει ως κατεπείγουσα η τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια. Μια τροπολογία που είναι στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και που θα ψηφιστεί σύντομα από τη Βουλή. Και η οποία επιτρέπει στο ΔΟΛ να λάβει την ενδιάμεση χρηματοδότηση από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης. Ετσι ο ΔΟΛ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τον ορισμό του ειδικού εκκαθαριστή, στις 3 Μαρτίου.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου