Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

... γύρισε η κλεψύδρα για τον ΔΟΛ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Άλλους τρεις μήνες απλήρωτοι
όσοι συνεχίσουν να δουλεύουν

Οι τράπεζες κατέθεσαν αίτημα εκκαθάρισης

Τελικά με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων αλλά και λίγες μόλις ώρες μετά το μπαράζ αρνητικών τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών για τον ΔΟΛ (τυχαίο; δεν νομίζω) οι τράπεζες κατέθεσαν το αίτημα εκκαθάρισης για τον ΔΟΛ.

Ποιός είναι ο οδικός χάρτης; Η εκδίκαση της υπόθεσης σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ορίστηκε για τις 3 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση η απόφαση αναμένεται κάπου στον Απρίλιο.

Με απλά λόγια θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μείνουν άλλους 3 μήνες απλήρωτοι και στη συνέχεια ο εκκαθαριστής που θα μπει θα αρχίσει πιθανώς να δίνει κάποια χρήματα στο προσωπικό, αν μέχρι τότε υπάρχει προσωπικό που έχει παραμείνει και εκδίδει εφημερίδες. Τώρα το τι θα δίνει στο προσωπικό και πότε θα το δίνει ο εκκαθαριστής κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Αυτό θα διαρκέσει κάποιους μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία η οποία είτε θα έχει ως κατάληξη την πώληση όλου του ΔΟΛ σε κάποιον επενδυτή είτε τον τεμαχισμό του χωρίς φυσικά κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει με όποιους εργαζομένους έχουν αντέξει να εργάζονται μέχρι τότε. Ούτε φυσικά τι θα γίνει με τα οφειλόμενα στο σύνολο των εργαζομένων.

Μαθαίνουμε πάντως ότι αύριο το πρωί δικηγόροι του ΔΟΛ και των εργαζομένων θα καταθέσουν από κοινού αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στην οποία θα ζητούν από το δικαστήριο να ανοίξει ένας λογαριασμός για να δοθούν κάποια χρήματα στους εργαζομένους και να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα. Η αντίδραση των τραπεζών σε αυτό το αίτημα θα είναι ενδεικτικό των προθέσεων τους. Αν δεν διατυπώσουν ενστάσεις και δώσουν και αυτές ένα σήμα συναίνεσης στο δικαστήριο για να πάρουν μια ανάσα οι εργαζόμενοι αυτό θα είναι ένα πρώτο θετικό σημάδι. Αν μπλοκάρουν το αίτημα… Επίσης οι γνωρίζοντες αυτές τις διαδικασίες λένε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιός θα είναι τελικά ο εκκαθαριστής. Εχει σημασία μας λένε ποιός θα αναλάβει γιατί κάθε εταιρεία έχει συγκεκριμένο παρελθόν στο ποιές δουλειές αναλαμβάνει, αλλά και πώς έχει κινηθεί ως εκκαθαριστής.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου