Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

MEGA - Alpha, "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ψάχνοντας μόνιμη και βιώσιμη λύση
Συνάντηση με εκπροσώπους
της Alpha Bank
είχαν οι εργαζόμενοι του Mega


Ίσως ένας μισθός την άλλη εβδομάδα...


Συνάντηση με εκπροσώπους της Alpha Bank, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του prtotothema.gr, είχαν χθες οι εργαζόμενοι του Mega, στην οποία προέκυψαν σημαντικές πληροφορίες και θετικό κλίμα για την επόμενη μέρα του καναλιού. 

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν, επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει μία κατ’ αρχάς συμφωνία με τους δύο βασικούς μετόχους (Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα), γεγονός το οποίο είχε δημοσιεύσει το «Πρώτο ΘΕΜΑ» σε ρεπορτάζ του πριν από τρεις εβδομάδες.

Οι συζητήσεις, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, είναι σοβαρές και όλα δείχνουν ότι θα καρποφορήσουν άμεσα. Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και μόνιμη λύση, πάντα λαμβάνοντας υπόψη ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Η πρόθεση από την πλευρά των τραπεζών είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ενώ, όπως αναφέρθηκε, κομβικό σημείο στις διαπραγματεύσεις είναι ο διευθύνων σύμβουλος που θα οριστεί, καθώς από το σημείο αυτό θα μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο που θα ξεμπλοκάρει την χρηματοδότηση και την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Σε ό,τι αφορά το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αυτό ακόμη δεν έχει πλήρως καθοριστεί, καθώς εξαρτάται άμεσα από το «business plan» που θα αποφασιστεί. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι δύο πλευρές μιλούν για ένα κανάλι ελαφρώς συρρικνωμένο, αλλά στην ίδια τάξη μεγέθους.

Αυτό που ξεκαθάρισαν οι εκπρόσωποι της Alpha Bank και έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι πως οι όποιες εξελίξεις στον ΔΟΛ δεν επηρεάζουν την υπόθεση του Mega.

Οι εργαζόμενοι, όπως ήταν λογικό, ζήτησαν να μάθουν αν υπάρχει δυνατότητα καταβολής κάποιων μισθών και η απάντηση ήταν πως γίνονται προσπάθειες να καταβληθεί τουλάχιστον ένας μισθός τις επόμενες ημέρες μέσω των τιμολογίων που απελευθερώθηκαν, ενώ, από την πλευρά της, η τράπεζα δεσμεύτηκε να ενημερώσει τους εκπροσώπους του καναλιού τηλεφωνικά την επόμενη Δευτέρα.

Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες.
---
πηγή: Αφροδίτη Γραμμέλη/http://www.protothema.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου