Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

... MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 8/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αλλαγές στην “Καθημερινή”

Νέα δεδομένα και αλλαγές στην “Καθημερινή”. Στην εφημερίδα δεν δημοσιεύεται η στήλη “ΤΗΛΕΦΟΣ” της Ελένη Μπίστικα. Η σημαντική αυτή αλλαγή συνοδεύτηκε από ανακατανομή στην ύλη της εφημερίδας. Στη δεύτερη σελίδα υπάρχει πλέον η νέα στήλη “Αθηναϊκά Plus” σε επιμέλεια του Νίκου Βατόπουλου και της Μαργαρίτας Πουρνάρα, ενώ στη τρίτη υπάρχει πλέον η μόνιμη στήλη “Μάσκες” του Μιχάλη Τσιτσίνη. Η σελίδα του πολιτισμού εμπλουτίζεται με νέα αφιερώματα, ενώ οι χρηστικές πληροφορίες μεταφέρθηκαν στο σομόν ένθετο.
---
Digea: Πιέζουν οι τράπεζες για το MEGA

Ως αποτέλεσμα της πίεσης των τραπεζών, επιχειρεί να εξηγήσει τη στάση της η Digea, έναντι του Τηλέτυπου. Το εξώδικο που έστειλε προς την εταιρεία, υπενθυμίζεται ζητάει την κατάθεση πρόταση για την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση της οφειλής των 980.000 ευρώ. Η εταιρεία-πάροχος δικτύου θεωρεί πως η Τηλέτυπος δεν έχει ενημερώσει για το τι θα πράξει με τις οφειλές της και δηλώνει πως υπάρχει πίεση από τις τράπεζες, καθώς η εταιρεία του MEGA έχει δώσει εγγυήσεις ύψους 2,4 εκατ. ευρώ για το δάνειο που έχει λάβει η Digea. Μάλιστα, οι λογαριασμοί της Digea, δεσμεύτηκαν για μία μέρα. Το γεγονός ότι η Τηλέτυπος δυσκολεύεται να καταβάλει τις οφειλές της προς τη Digea, αυξάνει το κόστος για τους άλλα κανάλια, που πληρώνουν υψηλότερο “ενοικίο”, καλύπτοντας και το μερίδιο του MEGA.
---

ΔΟΛ: Τροπολογία ΤΩΡΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες σε ένα εκ προμελέτης έγκλημα. Οι τραγικές εξελίξεις στον ΔΟΛ αποτελούν βαρύ πλήγμα για τον δημοσιογραφικό κόσμο, την πολυφωνία, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας.

Οι συνάδελφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ έδωσαν έναν ηρωϊκό αγώνα να κρατήσουν ανοιχτά τα μέσα του οργανισμού, παρότι ήταν για μήνες απλήρωτοι και οι ελπίδες λιγοστές.

Μετά και τη χθεσινή απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που θα επέτρεπαν την ενδιάμεση χρηματοδότηση ώστε να μην απαξιωθεί η τραπεζική, πλέον, περιουσία, η μόνη λύση που απομένει είναι η κατάθεση σχετικής τροπολογίας στην Βουλή.

Την πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβουν ΟΛΑ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να την αποδεχθεί ώστε να απαλλαγεί από το στίγμα πως η φίμωση μη αρεστών Μ.Μ.Ε. είναι σχέδιό της. Εκτός, βέβαια, αν θέλει να το επιβεβαιώσει, μαζί και τις πληροφορίες πως αποσκοπεί στη μεταβίβαση των μέσων του συγκροτήματος σε φιλικά… χέρια και σε εξευτελιστική τιμή, ως συνέπεια της ενδιάμεσης σιωπής-απαξίωσης.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν. Για όλους.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ/ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΜΕ
---
ΠΟΕΣΥ: Υπόθεση όλων η σωτηρία του ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποτρέψουν έστω και την ύστατη ώρα τη διακοπή λειτουργίας των Μέσων του ΔΟΛ, τόσο στο όνομα της πολυφωνίας, όσο και για να μη βρεθούν στο δρόμο 550 εργαζόμενοι.
Η χθεσινή στα μέτρα των τραπεζών δικαστική απόφαση, βάζει ταφόπλακα στην ιστορία του ΔΟΛ, με ουσιαστικά θύματα τους εργαζόμενους οι οποίοι αν και επί επτά μήνες απλήρωτοι, με αυτοθυσία κρατούν ανοιχτά “Το Βήμα”, “Τα Νέα”, τα περιοδικά, το ραδιοσταθμό και τα διαδικτυακά Μέσα του Οργανισμού.
Μετά και την ανακοίνωσή της, για θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου, η κυβέρνηση οφείλει σε συνεννόηση και με τα άλλα κόμματα να βρει λύση, που θα διασφαλίζει το μέλλον του Τύπου. Να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά -και όχι μόνο με ευχολόγια- τα προβλήματα των ΜΜΕ.
Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
---
ΠΟΕΣΥ: Συμπαράσταση
στον Δήμαρχο Πατρέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμπαρίσταται στο Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που στις 13 Φεβρουαρίου 2017 δικάζεται για «παράβαση καθήκοντος», επειδή δεν διευκόλυνε τη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής με την παραχώρηση δημοτικών χώρων.

Οι υπόδικοι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καθώς και για σωρεία άλλων αδικημάτων, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα με την απόπειρα δίωξης του Δημάρχου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου