Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ε.Ι.Ε.Τ. - καταγγελίες για συνδικαλιστικό κομπλεξισμό...

*
Ένωση Ιδιοκτητών
Επαρχιακού Τύπου
***
*
... και καταχρηστική και εκτός πλαισίου
λογικής υφαρπαγή και οικειοποίηση κειμένου!


ΠΡΟΣ:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


-ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
-ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
-ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
-ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ
   ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΗΣΩΝ
-ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   ΣΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
-ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
-ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε όλα εκείνα που απομακρύνουν τόσο τα μέλη της κάθε Ένωσης όσο και την κοινωνία ολόκληρη από τον συνδικαλισμό. Ένα περιστατικό που εκδηλώθηκε και πραγματοποιήθηκε με απόφαση και πράξη που σας αποδίδεται εν όλω, ως όργανα που εκπροσωπείτε τις Ενώσεις σας.

Εξηγούμαστε:

Την 18.2.2019 προωθήσαμε στις Ενώσεις σας, καθώς και σε όλες τις Ενώσεις που περιλαμβάνονται στα νομικά πρόσωπα στα οποία κατανέμεται η πρόσοδος του, καταργημένου πλέον, αγγελιοσήμου, σχέδιο επιστολής προς τον ΕΦΚΑ για πληροφόρηση σχετικά με την πορεία των εισπράξεων οφειλών αγγελιοσήμου και επακόλουθων εκταμιεύσεων προς εμάς.

Το σχέδιο αυτό προωθήθηκε σε όλα τα εμπλεκόμενα νομικά πρόσωπα, χωρίς εξαίρεση, προς συνυπογραφή, πιστοί στην άποψη ότι ισχυρό μέτωπο είναι το ενιαίο.

Εσείς όμως, δρώντας καταχρηστικά και εκτός πλαισίου λογικής, όχι μόνο δεν θέσατε προς συζήτηση κάποια παρατήρηση επί του κειμένου, αλλά, αντ’ αυτού υφαρπάξατε το κείμενο που σας αποστείλαμε και το στείλατε ως δικό σας!

Πράγματι, με εξαίρεση την τελευταία παράγραφο, το κείμενο είναι ταυτόσημο με εκείνο που σας προωθήσαμε, αποδεικνύοντας με την ενέργεια σας αυτή ότι δεν είστε πρόθυμοι να συνεργαστείτε με τις Ενώσεις ιδιοκτητών αλλά και άλλες Ενώσεις εργαζομένων ακόμη και σε ένα θέμα που συμφωνείτε και δεν άπτεται της σχέσης εργοδοτών – εργαζομένων αλλά είναι ένα κοινό πρόβλημα που αφορά χρήματα που οφείλονται σε όλους μας.

Κατά την άποψη μας, καθώς και των περισσοτέρων από εσάς (όπως τουλάχιστον το εκφράσατε κατά τη συνάντηση μας στα γραφεία της Ε.Ι.Ε.Τ.), στο θέμα αυτό θα ‘πρεπε να χαράξουμε μια κοινή γραμμή διεκδίκησης των οφειλομένων προς τις Ενώσεις μας από το Αγγελιόσημο.

Ωστόσο, θεωρούμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό κάποιοι από εσάς να μας έχετε στην αναμονή αν εγκρίνετε ή όχι την κοινή επιστολή όλων των Ενώσεων και κάποιοι άλλοι να συμφωνείτε μ’ αυτήν, ενώ παράλληλα να υφαρπάζετε την δική μας επιστολή και απλά να προσθέτετε 2-3 αράδες και τα ονόματα των Ενώσεων σας και να την προωθείτε στον διοικητή του ΕΦΚΑ.

Με άλλα λόγια, συμφωνήσατε με το περιεχόμενο της επιστολής ΜΑΣ, απλά δεν επιθυμούσατε να συμπεριλάβετε σ’ αυτήν τις “επάρατες” Ενώσεις ιδιοκτητών και εργαζομένων.

Αξιότιμοι κύριοι

Δεν είναι απαραίτητο σε όλα τα θέματα να συμφωνούμε όλες οι Ενώσεις μεταξύ μας, όμως τόσο κατά τη συζήτηση όσο και για την διεκδίκηση επίλυση τους, θεωρούμε ως Ε.Ι.Ε.Τ. ότι θα πρέπει να υπάρχουν καλές προθέσεις και οι στοιχειώδεις αρχές συνεργασίας. Έστω κι αν εν τέλει διαφωνήσουμε σε κάποια από αυτά.

Κι αυτό γιατί πιστεύουμε -και το έχουμε αποδείξει- ότι μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούν να αντιμετωπιστούν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια τον χώρο των ΜΜΕ.

Αν βέβαια ενδιαφερόμαστε για τους κλάδους μας και όχι για την προσωπική μας ανέλιξη ή παίζοντας συνδικαλιστικά παιχνίδια, τα οποία εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε επιθυμούμε να μάθουμε.

Σε κάποια θέματα μπορεί να μας χωρίζουν πολλά, αλλά υπάρχουν και θέματα, όπως το προκείμενο, που μπορούμε να επιδιώξουμε την λύση όλοι μαζί. Αυτό όμως, τελικά, απαιτεί οι εμπλεκόμενοι να μην διακατέχονται από συνδικαλιστικό κομπλεξισμό.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ Η ΕΤΗΠΤΑ Λ Η Σ Μ Ο Ν Η Θ Η Κ Ε ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΟΔΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΥ ΠΛΕΟΝ, ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ. Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή